Real Madrid a câștigat finala Ligii Campionilor

Apropo.ro / 25.05.2014, 00:44
Real Madrid a câștigat finala Ligii Campionilor
Real Madrid și-a trecut în cont a zecea Cupă a Campionilor Europeni sau Ligă a Campionilor, după ce s-a impus, cu 4-1, în finala cu Atletico Madrid de sâmbătă seara, de la Lisabona.

Susținuți de zeci de mii de fani, fotbaliștii Realului au controlat jocul încă din startul confruntării, dar s-au lovit de un bloc defensiv excelent pus la cale de argentinianul Diego Simeone.

Mai mult, deși cei de la Real au avut posesia și inițiativa, jucătorii lui Atletico s-au apropiat mai mult de poartă adversă și au deschis scorul în minutul 36 când Diego Godin a profitat de o ieșire neinspirată a lui Casillas și a înscris cu o superbă lovitură cu capul.

Epuizații fizic, jucătorii lui Atletico au cedat mijlocul terenului și s-au baricadat în apărare pe finalul confruntării. Când nimeni nu mai credea, în minutul 93, Sergio Ramos a restabilit egalitatea cu o superbă lovitură cu capul și i-a demoralizat pe cei de la Atletico Madrid.

În prelungiri, pe teren a existat o singură echipă, iar Gareth Bale, Marcelo și Cristiano Ronaldo au ridicat scorul la un mult prea dur 4-1. Real se impune și câștigă pentru a zecea oară cea mai importantă competiție europeană intercluburi. Cei de la Real visau la o asemenea reușită încă din 2002, ultima dată când „galacticii” își adjudecau Liga Campionilor.