Realegerea lui Barack Obama ar putea conduce la un război civil

De: Marian Andrei / 24.08.2012, 09:30
Realegerea lui Barack Obama ar putea conduce la un război civil
Un judecător texan a avertizat cu producerea unui război civil și o intervenție a ONU în cazul realegerii președintelui Barack Obama.

Motivul invocat de Tom Head, judecător în comitatul Lubbock din Texas, este „cedarea suveranității Statelor Unite către ONU”, decizie care va fi considerată inacceptabilă de către texani.

 

„Mă aștept la ce este mai rău. Tulburări, acte de nesupunere civilă, un război civil poate. Și nu vorbim doar de câteva revolte și manifestații ici-colo, vorbim de Lexington, Concord (orașe texane) care vor lua armele și se vor debarasa” de Obama, a declarat marți Head pentru postul de televiziune Fox News.

„În prezent, ce se va întâmpla dacă vom face acest lucru?”. Obama „va trimite trupe ONU. Nu îi vreau în comitatul Lubbock, prin urmare voi scoate tancurile înaintea lor și le voi spune: voi nu intrați aici”, a declarat Head care, în calitate de judecător, este desemnat să administreze comitatul în caz de criză.

Head și-a moderat totuși declarațiile a doua zi, afirmând că vorbește de război civil ca „cel mai rău dintre scenarii”, apreciind că prăbușirea economică a Statelor Unite este un scenariu mult mai probabil.