Recensamant 2011: INS anunta obligativitatea furnizarii CNP-ului

Apropo.ro / 26.10.2011, 09:39
Recensamant 2011: INS anunta obligativitatea furnizarii CNP-ului
Institutul National de Statistica schimba, pentru a treia oara, regulile jocului la recensamantul 2011. Afla despre ce este vorba.

Recensamantul a inceput pe 20 octombrie, iar cetatenii erau obligati sa cumpleteze in chestionare si CNP-ul. Altfel ar fi luat si 5.000 de lei amenda.

Regula care a ramas valabila pana sambata. Atunci, dupa mai multe contestatii facute de oameni suparati ca li se incalca dreptul la intimitate, oficialii anuntau ca romanii pot trece peste aceasta intrebare fara nicio teama. Si au precizat ca au luat aceasta decizie ca sa nu blocheze numaratoarea.

„Nimeni nu este obligat sa-si spuna codul numeric personal la recensamant daca dintr-un motiv sau altul nu doreste sa o faca. Oricine poate si va fi recenzat chiar si absenta acestui CNP, iar cei care refuza sa-l divulge recenzorului nu risca absolut nicio sanctiune”, a declarat, sambata, intr-o conferinta de presa, Vladimir Alexandrescu.

Dar astazi am aflat ca fara CNP, recensamantul nu poate continua. Ce se va intampla cu cei care nu au furnizat aceste date personale si au fost deja numarati? Recenzorii se vor intoarce probabil la ei, iar operatiunea va fi blocata de haos.

Citeste mai multe despre obligativitatea furnizarii CNP-ului pe fisa de recensamant, pe stirileprotv.ro