Recomandare de lectură: Cari Mora, semnat de THOMAS HARRIS, creatorul lui Hannibal Lecter

De: Mioara Tronaru / 09.09.2019, 13:16
Recomandare de lectură: Cari Mora, semnat de THOMAS HARRIS, creatorul lui Hannibal Lecter
În România din 16 septembrie

După o pauză de 13 ani, autorul bestsellerului Tăcerea mieilor revine cu cel de-al şaselea roman al său. Cari Mora este un thriller „despre puterea răului, despre lăcomie şi consecinţele celor mai întunecate obsesii”, afirma Thomas Harris la evenimentul de lansare a cărţii în Statele Unite.

500 de kilograme de aur se află îngropate sub o vilă de închiriat din Miami Beach, care i-a aparţinut nu de mult lui Pablo Escobar. Mai mulţi bărbaţi necruţători se află pe urmele lor, dar rafinatul şi sadicul Hans-Peter Schneider este primul la locul acţiunii. Condus de apetituri terifiante, acesta îşi câştigă existenţa înlesnind împlinirea fanteziilor violente ale unor oameni bogaţi.

Frumoasă şi aparent vulnerabilă, Cari Mora, un „copil al războiului” care a fugit de violenţa din ţara ei natală şi se află la Miami în baza unui nesigur Statut de Protecţie Temporară, acceptând diverse slujbe pentru a supravieţui, intră în atenţia lui Hans-Peter, iar apoi intervine între el şi comoara pe care o caută. Dar Cari Mora are un set de abilităţi surprinzătoare şi o voinţă de a supravieţui ieşită din comun. În crevasele dintre dorinţele unui bărbat şi supravieţuirea unei femei pândesc monştri. Niciun alt scriitor din ultimele decenii nu a conjurat aceşti monştri cu mai multă măiestrie dătătoare de fiori decât Thomas Harris. Cari Mora, cel de-al şaselea roman al său, reprezintă mult aşteptata reîntoarcere a unui maestru american.