Record american; polițist de circulație fără nicio contestație în 20 de ani

De: Marian Andrei / 22.09.2012, 14:45
Record american; polițist de circulație fără nicio contestație în 20 de ani
Deși polițiștii americani de la "circulație" nu sunt deloc iubiți în țara lor, iar amenzile date sunt de foarte multe ori contestate, iată că există și o excepție: Elton Simmons nu are nici macar O contestație la amenzile date in ultimii 20 de ani (si au fost destule, in jur de 25.000)!

Atunci când vad în oglinda retrovizoare un motociclist sau o masină de poliție de la circulație cu girofarurile aprinse, soferii americani știu că „e de rău”. Polițiștii „nu au mamă și tată” și cea mai mică greșeală (uneori chiar imaginară) este sancționată. Norocul șoferilor este că amenzile pot fi contestate în instanță, iar acest lucru se vede în dosarul fiecărui polițist – cel puțin câteva reclamații/contestații pe an.

Căpitanul Pat Maxwell de la Serviciul de circulație din Los Angeles, una dintre zonele cu cea mai mare densitate de amenzi din Statele Unite, a avut curiozitatea să facă un „research”  referitor la raportul dintre numărul de amenzi aplicate și numărul de contestații al acestora pentru fiecare din polițiștii din subordine.

Rezultatul a fost fabulos: în ultimii 20 de ani, amenzile unui singur polițist din Los Angeles nu au fost contestate, deși acestea nu au fost puține – peste 25.000, adică mai multe de trei pe zi. În ceea ce-l privește pe Simmons, acesta a declarat că „habar n-a avut” de acest lucru până când șeful său nu i-a spus și că nu își face decât datoria. Reporterii care, în goană după senzațional l-au însoțit pe Simmons timp de câteva zile după ce acest lucru a fost făcut public au relatat că „Simmons prezintă o combinație perfectă de autoritate și diplomație, ceea ce îi dă o atitudine diferită de a majoritatea polițiștilor”.