RECORD: Bijuteriile lui Elizabeth Taylor au fost vandute pentru 115.9 milioane $

Apropo.ro / 15.12.2011, 12:33
RECORD: Bijuteriile lui Elizabeth Taylor au fost vandute pentru 115.9 milioane $
Colectia de bijuterii a actritei Elizabeth Taylor a fost vanduta pentru un pret record, in cadrul unui eveniment al Casei Christie's: 11.8 milioane de dolari.

Se stie ca actrita Elizabeth Taylor a fost o mare iubitoare de bijuterii, colectia ei fiind o adevarata comoara.

Bijuteriile lui Liz Taylor au fost vandute pentru 115.9 milioane de dolari, devenind astfel cea mai scumpa colectie privata de accesorii de acest tip vanduta vreodata prin licitatie, in cadrul unui eveniment al Casei Christie’s, organizat marti seara, la New York.

Celebra perla „Peregrina”, datand din secolul al XVI-lea, descoperita de un sclav panamez – si care i-a adus acestuia libertatea -, a fost cumparata pentru 11.8 milioane de dolari, stabilind astfel un nou record de pret pentru o perla intr-o bijuterie.

„Peregrina”, montata pe un colier de rubine, diamante si alte perle de casa Cartier, era estimata la un pret cuprins intre 2 si 3 milioane de dolari.

Perla a fost cumparata in 1969, cu 37.000 de dolari, de sotul actritei, Richard Burton, care a castigat licitatia cu unul dintre membrii familiei regale spaniole.

Bijuterie din colectia lui Elizabeth Taylor

Taj Mahal, un rubin montat intr-un colier din aur, pe care Burton i l-a oferit lui Elizabeth Taylor cand aceasta implinea varsta de 40 de ani, a doborat recordul mondial de pret pentru o bijuterie indiana, fiind adjudecata pentru 8.8 milioane de dolari, in aplauzele persoanelor prezente in sala.

Cel mai celebru inel al actritei Elizabeth Taylor, cu un diamant de 33.19 carate, pe care aceasta il purta aproape in fiecare zi – un alt cadou primit de la Richard Burton, cu care a fost casatorita de doua ori -, a fost achizitionat tot cu 8.8 milioane de dolari, stabilind un record mondial per carat pentru un diamant incolor.

Toate cele 80 de bijuterii puse in vanzare si-au gasit cumparator. Niciuna dintre bijuterii nu a fost vanduta sub 100.000 de dolari.

Citeste mai multe despre Colectia de bijuterii a lui Elizabeth Taylor, pe Gandul.info