RECORD: Cea mai bătrână profesoară de yoga are 93 de ani

De: Gabriela Voicu / 21.05.2012, 13:00
RECORD: Cea mai bătrână profesoară de yoga are 93 de ani
Tao Porchon-Lynch a intrat în Cartea Recordurilor ca fiind cea mai vârstnică profesoară de yoga din lume.

Tao Porchon-Lynch este cea mai vârstnică profesoară de yoga din lume și a intrat în Cartea Recordurilor. Cu toate că are 93 de ani și a avut un șold dislocat, femeia reușește să execute perfect exercițiile de yoga.

Tao predă yoga de 61 de ani în sala de dans din Harstdale, o suburbie aflată la 25 de mile de New York. De-a lungul vieții, ea a mai cohetat cu actoria, modelingul și dansul, dar yoga este activitatea ei preferată.

Profesoara a devenit interesată de yoga la opt ani, după ce a văzut pe plajă, în localitatea sa natală, Podicherry, din sudul Indiei, câțiva bărbați care practicau yoga.

Nonagenara practică și dans, nu doar yoga, astfel că, vara aceasta, va participa alături de partenerul său, în vârstă de 69 de ani, la o competiție de tango, care va avea loc în Puerto Rico.

Medicul care a operat-o pe bătrână la șoldul dislocat i-a spus că nu va mai putea practica yoga, dar ea a continuat să creadă în minuni. Tao l-a uimit pe medic după ce a reușit sa facă exerciții de yoga după doar câteva luni de la operație. El a denumit-o pe profesoară… „femeia-minune”.