RECORD: Cel mai mare oraș din turtă dulce se află în America (Video)

De: Gabriela Voicu / 02.12.2013, 12:00
RECORD: Cel mai mare oraș din turtă dulce se află în America (Video)
Americanul Jon Lovitch a intrat în Cartea Recordurilor, după ce a preparat cel mai mare oraș din turtă dulce, a cărui greutate depășește o tonă și jumătate.

Americanul Jon Lovitch a intrat în Cartea Recordurilor, după ce a preparat cel mai mare oraș din turtă dulce, a cărui greutate depășește o tonă și jumătate. Gingerbread Lane, cum este numită metropola-prăjitură, are 157 de case, 65 de copaci, patru telecabine, cinci vagoane de tren și o stație de metrou, toate colorate și stilizate din turtă dulce, bomboane, acadele și zahăr.

Horoscop 2014 – Vezi ce prevăd astrele pentru zodia ta în 2014!

Case din turtă dulce

Delicioasa operă de artă a fost construită în nouă luni, în apartamentul americanului din Bronx, cu ajutorul unui cuptor obișnuit. Efortul depus și dovada sa de creativitate nu au rămas neresplătite – reprezentanții Guinness World Records l-au desemnat pe Jon proprietarul celui mai mare oraș din turtă dulce din lume, iar manopera dulce a fost expusă la Muzeul de Științe din Corona, New York, pe 17 noiembrie. 

Lovitch este chef la resturantul hotelului New York Marriott și a folosit 182 kg de bomboane, 227 kg de turtă dulce și o tonă de glazură pentru a construi macheta metropolei-prăjitură. Pe lângă semnele de circulație în formă de acadele, Gingerbread Lane are și un mini-patinoar, o unitate pentru pompieri, o școală și o stație de cale ferată. 

Pentru a construi orașul dulce, americanul a cumpărat ingrediente din magazinele de la sate, din dorința de a susține micile afaceri.