RECORD: Cum arată mâța cu cel mai lung păr

De: Gabriela Voicu / 29.08.2013, 13:00
Colonel Meow, o pisică persană din Hollywood, este oficial recunoscută de Guinness World Records ca având cel mai lung păr din lume.

Colonel Meow, o pisică persană din Hollywood, a fost înscrisă în Guinness World Records ca având cel mai lung păr din lume – acesta măsoară aproape 23 cm.

Anne Marie Avey și Eric Rosario, stăpânii felinei, au găsit-o prin intermediul centrului Seattle Persian and Himalayan Rescue.

„A fost abandonat pe stradă și apoi dus la centrul pentru animale”, a declarat Avey pentru Los Angeles Times.

Colonel Meow

Colonel Meow este, de fapt, o corcitură între rasa himalayană și cea persană, iar stăpânii ei spun că lasă mult păr peste tot în casă. Ei piaptănă simpaticul motan de trei ori pe săptămână și nu folosesc niciodată substanțe chimice pentru a îndeparta părul, ci doar apă și o perie. 

Pisica cu cel mai lung păr

Noua ediție a Cărții Recordurilor va apărea pe 12 septembrie. Categoria „cel mai lung păr al unei pisici” este nouă, fiind adăugată de cartea Recordurilor în ediția pentru 2014. Prima carte Guinness World Records a fost publicată în 1955 și vândută în peste 120 de milioane de exemplare, în mai mult de 100 de țări.