Record de… recorduri: este menționată de patru ori în Guiness Book

De: Marian Andrei / 16.10.2013, 10:35
Colecția de șervete de masă a slovacei Antonia Kozakova a intrat pentru a patra oară în Cartea recordurilor, cele 62.757 de șervete diferite valorând peste 350.000 de euro.

De 16 ani, Kozakova (acum în vârstă de 39 de ani) colecționează șervete de masă iar pasiunea și consecvența i-au fost răsplătite cu patru recorduri mondiale.

Află prognoza meteo pentru săptămâna viitoare de pe vremea apropo

Primul record a fost stabilit în 2007, atunci când colecția sa număra „doar” 21.000 de exemplare diferite, provenind din toate colțurile lumii. De atunci, a mai fost menționată în Guiness Book of Records de două ori în 2008 (30.300 piese și, respectiv, 50.000 de piese) și anul acesta.

Printre exemplarele deosebite se numără un șervet care are doar cinci centimetri, unul care are 120 de centimetri, dar și unul dintre cele mai vechi din lume – datează din 1940.

Kozakova spune că este mândra posesoare a unei colecții unice – niciun șervet nu are duplicat – și că a fost ajutată de fanii ei din întreaga lume pentru completarea colecției.

„Am primit șervete de la poștașul nostru, de la proprietarul magazinului de pantofi și de la mulți turiști aflați în trecere prin oraș și care cunoșteau pasiunea mea”.

 

Deși are exemplare unice, cum ar fi o replică a unei bancnote de 50 de lire sterline sau unul cu imaginea trupei Beatles, semnat de Ringo Starr și John Lennon, colecționara nu este încă mulțumită. Dorința ei cea mai arzătoare este de a vea încă două piese: un șervet imprimat cu chipul și numele ei și unul semnat de idolul ei, Arnold Schwarzenegger.

Kozakova, arătând una dintre mențiunile din Cartea Recordurilor

Kozakova spune că nu se va opri din colecționat și chiar întrevede că va atinge curând o nouă bornă: 100.000 de șervete colecționate.