Record la debut de sezon: Teodor Ciopală a luat Marele Premiu „Câștigă România”

De: ApropoTV.ro / 20.04.2021, 12:16
Record la debut de sezon: Teodor Ciopală a luat Marele Premiu „Câștigă România”

Surpriză la „Câștigă România!”! Luni, 19 aprilie, la numai două săptămâni de la debutul celui de-al optulea sezon al concursului de cultură generală difuzat de TVR 2, Virgil Ianțu a anunțat … câștigătorul: Teodor Ciopală, un pensionar din București. Concurentul, intrat în competiție la finalul sezonului precedent, a răspuns corect în zece ediții consecutive și a devenit învingătorul celui de-al optulea sezon. El a primit marele premiu, un autoturism și a adunat cea mai mare sumă câștigată vreodată în concursul de cultură generală „Câștigă România!” – 25.700 de lei. Teodor Ciopală nu se află la prima întâlnire cu „Câștigă România”, în 2017 el fiind concurent în prima ediție din primul sezon.

„Noul sezon Câștigă România a debutat cum nu se poate mai frumos. Suntem încărcați de emoția câștigului lui Teodor Ciopală, al cincilea concurent care ajunge să câștige 10 ediții consecutive. Mi se pare extrem de dificil să câștigi o ediție în acest concurs, iar 10 ediții e aproape imposibil. Și totuși el a reușit și va primi Marele Premiu! Spun din nou, crește nivelul concurenților. Le transmitem celor de acasă că îi așteptăm să vină la Câștigă România!”, a spus Virgil Ianțu.

Teodor Ciopală este din București, tată și bunic, a terminat Academia de Studii Economice și a profesat o viață întreagă ca economist. În timpul concursului a dovedit o stăpânire de sine demnă de admirat, în ciuda oboselii și a stresului. „N-ar fi multe de povestit despre mine”, spune concurentul cu modestie. „Am dus o existență banală de funcționar bancar (37 de ani lucrați în aceeași bancă). Bruma de cunoștințe acumulate despre România se datorează faptului că am vizitat, în interes de serviciu, toate județele tării”,adaugă el.
Printre pasiunile sale se numără muzica bună, de la cea lăutărească până la cea cultă din sec. al XIX-lea și cititul  și mărturisește că îl enervează explozia de neologisme fără rost care sufocă limba română.

Teodor Ciopală este cel de-al cincilea concurent care câștigă 10 ediții consecutive și al patrulea care pleacă acasă la volanul unei mașini marcă românească.

Interviu

Rep.: V-ați imaginat în Marea Finală?

Teodor Ciopală: Sincer să fiu, mă așteptam să trec de două, trei ediții. Pe măsură ce am început să câștig am început să râvnesc la mai mult.

Rep.: Cum a început pasiunea pentru „Câștigă România!”?

Teodor Ciopală: Pot să mă mândresc cu asta, sunt concurent din prima ediție care s-a difuzat în 2017.

Rep.: V-ați pregătit pentru concurs?

Teodor Ciopală: Pregătirea nu pot să spun că a fost specială. În general, prin serviciul pe care l-am avut am vizitat toate județele țării. Pe unde mergeam cumpăram câte un ghid despre locul respectiv, pentru curiozitatea mea. Uite că acum mi-au prins bine. Am vizitat toată România.

Rep.: O întrebare care v-a surprins…

Teodor Ciopală: Cea mai nostimă a fost cea pe care am greșit-o, cu kosonii și butonii. Știți, kosonul este o monedă și butonul e la manșetă. Deși știam că spun o prostie, mi s-a pus pata să spun că kosonul e buton. Mi-am dat seama că spun o prostie și îmi fac singur rău… dar totuși ceva m-a împins să spun.

Rep.: Veți păstra mașina?

Teodor Ciopală: O păstrăm pentru că cea pe care o am acum este prea veche. A venit la fix mașina aceasta.

Rep.: Ce-i sfătuiți pe cei care vor să se înscrie la „Câștigă România”?

Teodor Ciopală: O să parafrazez titlul unei emisiuni de la TVR2, „Nu există nu se poate”… Într-adevăr așa este. Cine vrea să se înscrie să vină cu toată încrederea la preselecții și să nu aibă emoții. Am mulți prieteni care mi-au spus că nu se duc pentru că se tem că se vor face de râs. Le spun cu toată convingerea că nu e așa. Trebuie să fii calm și să ai curaj.