RECORD ROMÂNESC: Cea mai mare salată din lume

De: Gabriela Voicu / 25.09.2012, 17:44
RECORD ROMÂNESC: Cea mai mare salată din lume
România a intrat în Guinness World Records cu cea mai mare salată din lume, care a fost pregătită duminică la un complex comercial din Pantelimon.

Cea mai mare salată din lume, preparată în Pantelimon duminică, a cântărit 19.05 tone. Eforturile a peste 1.100 de voluntari, dintre care jumătate elevi ai Colegiului Economic Viilor din București, au fost încununate cu stabilirea unui nou record mondial la categoria „cea mai mare salată din lume”, cu aproape 6 tone mai mult decât recordul precedent, reușit în 2010, de Grecia.

Voluntarii au lucrat șapte ore la prepararea salatei, având la dispoziție 23 de tone de ingrediente (roșii, castraveți, salată iceberg, ardei gras, morcovi, ceapă, măsline, ulei de măsline și sare).

Liana Stanciu, alături de reprezentantul Guinness World Records Seyda Subasi Gemici au dat startul, duminică, la ora 10.00, în prezența ministrului Agriculturii, Daniel Constantin, și a altor personalități.

Cea mai mare salată din lume, preparată în România

În timp ce tonele de legume umpleau vasul uriaș de 17.92 de metri lungime, 2.94 de metri lățime și 53 de centimetri adâncime, în standurile amenajate în pavilionul Exporom se desfășurau activități cu tematică de sănătate și nutriție.

Toate ingredientele au fost de proveniență românească.

Citește mai multe despre cea mai mare salată din lume, pe Mediafax.ro