RECORD: Un bărbat a mers 250 de metri pe sfoară deasupra unui lac

De: Gabriela Voicu / 27.09.2013, 13:00
Mich Kemeter a stabilit un nou record mondial traversând un lac pe o frânghie, pe care a mers 250 de metri.

Mich Kemeter a stabilit un nou record mondial traversând un lac pe o frânghie, pe care a mers 250 de metri.

Kemeter, supranumit „diavolul austriac”, deținea și anteriorul record mondial la mersul pe sfoară deasupra apei, cu 222 de metri, stabilit pe același lac, Green Lake din Austria. 

Vremea apropo îți oferă mai multe informații despre vremea din orașul tău.

Încercările de a ajunge la această performanță au fost multe și dureroase. La un moment dat, el s-a dezechilibrat cu șase metri înainte să atingă distanța recordului anterior.

Mich Kemeter

„Să-ți dobori propriul record e un sentiment extraordinar. Cea mai mare problemă sunt condițiile meteorologice, trebuie să aștepți până când vremea este potrivită.”, a spus tânărul de 24 de ani.

„Trebuie să te concentrezi și să ai multă răbdare. Dar apa a fost minunată, soarele strălucea și lacul arăta ca o oglindă. Întreaga experiență a fost pură, ca apa. Am simțit o conexiune cu natura, cu spiritul și energia ei”, a adăugat Kemeter.

Green Lake din Austria

El intenționează ca în fiecare an să își doboare recordul cu câte 10 metri. Printre realizarile tânărului se mai număra o urcare până la circa 304 metri înalțime pe o stâncă din Grand canyon du Verdon, în sudul Franței, și escaladarea a 45 de etaje ale celei mai înalte clădiri din Changsha, China, în ambele cazuri fără echipament de protecție.