Record: un stomatolog american a infectat 7.000 de persoane cu HIV!

De: Marian Andrei / 29.03.2013, 09:56
Record: un stomatolog american a infectat 7.000 de persoane cu HIV!
Un stomatolog neglijent din statul Oklahoma a supus riscului infectării cu virusul HIV și cu alte boli infecțioase aproximativ 7.000 de pacienți, din cauză că nu a sterilizat bine materialul utilizat, au anunțat ieri autoritățile sanitare.

Autoritățile nu erau în măsură să spună dacă toți acești pacienți au fost infectați, dar i-au îndemnat pe toți cei care au primit îngrijiri în acest cabinet stomatologic din Tulsa să efectueze teste în vederea depistării, într-o clinică, în mod gratuit.

Clik aici pentru vremea în detaliu. Vremea apropo

„Nu știm de când durează aceste practici indecente, deci recomandăm ca toți pacienții doctorului (Scott) Harrington să efectueze teste pentru depistarea hepatitei B, hepatitei C și virusului HIV” – virusul imunodeficienței umane, care provoacă SIDA -, a anunțat într-un comunicat Departamentul Sănătății din statul Oklahoma.

În afară de material ruginit, autoritățile au descoperit medicamente cu termenul de valabilitate expirat de mult timp, inclusiv un flacon care ar fi trebuit aruncat la gunoi din… 1993.