Red Epic versus Hasselblad: Oare tehnologia video va detrona fotografia? (Video)

Apropo.ro / 31.05.2012, 15:20
Tehnologia video avansează la un ritm alarmat și întrebarea "Oare o să dispară fotografia, în curand?" începe să fie pusă de fotografii profesioniști.

Toată lumea începe să se gândească dacă in viitorul apropiat nu vom mai avea nevoie de aparate foto profesionale, deoarece vor putea fi extrase cadre din filmări, la rezoluții îndeajuns de mari încât să poată fi printate pe hârtie.

Cei de la Fstoppers au vrut să aprofundeze această problemă și mai mult și i-au oferit unui fotograf de portrete extrem de cunoscut afară, Peter Hurley, care în mod normal fotografiază cu un aparat extrem de performant (și scump), Hasselblad H3D-22 (cu un senzor de 22 Mpx CCD), o cameră video Red Epic 5K (cu un senzor CMOS de 14 Mpx).

Rezultatele au fost uimitoare, iar Peter Hurley a evidențiat clar diferențele dintre fotografierea cu un aparat foto extrem de performant și extragerea cadrului ideal dintr-un clip video, filmat cu cea mai buna cameră de pe piață, pe care le puteți urmări în clipul video de mai sus.