Rednic acuza arbitrajul, dar crede ca jucatorii sunt de vina pt egal

Apropo.ro / 23.10.2005, 12:26
Rednic acuza arbitrajul, dar crede ca jucatorii sunt de vina pt egal
Antrenorul echipei FC Vaslui, Mircea Rednic, a acuzat arbitrajul de la meciul cu Oțelul Galați, scor 0-0, însa a precizat ca jucatorii vasluieni sunt vinovați pentru ca nu au obținut o victorie, transmite corespondentul MEDIAFAX. "Au fost doua penaltiuri clare, care

Antrenorul echipei FC Vaslui, Mircea Rednic, a acuzat arbitrajul de la meciul cu Oțelul Galați, scor 0-0, însa a precizat ca jucatorii vasluieni sunt vinovați pentru ca nu au obținut o victorie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Au fost doua penaltiuri clare, care s-au vazut din avion. Probabil, pentru Serea (n.r. – Ionica Serea, arbitrul care a condus la centru partida de la Vaslui) ar trebui sa-i rupa piciorul jucatorului ca sa ne dea loviturile de la 11 metri. Nu din cauza asta am pierdut, jucatorii noștri parca erau pe patinoar, nicidecum pe un gazon de fotbal. Nu se poate merge în continuare la nivelul asta și mai ales având în vedere pretențiile jucatorilor”, a spus Rednic.

Rednic s-a declarat dezamagit pentru ca echipa sa nu a reușit sa învinga. „Am avut un început bun, cu oportunitați de deschidere a scorului. Nu putem spune de fiecare data ca este vorba de ghinion, iar jucatorii trebuie sa înțeleaga ca numele lor nu pot juca în locul lor, de aceea consider ca trebuie mult mai multa ambiție din partea tuturor fotbaliștilor. Din pacate, ei nu înțeleg ca suporterii vin cu atâta dragoste la stadion și pleaca total dezamagiți din cauza evoluției slabe”, a menționat tehnicianul.

Mircea Rednic considera ca echipei FC Vaslui îi va fi din ce în ce mai greu, având în vedere puținele puncte obținute în primele zece etape și lotul „foarte subțire” pe care îl are la dispoziție. Tehnicianul a precizat ca se vede obligat sa foloseasca jucatorii de la echipa satelit din Divizia C. Cu toate acestea, Rednic a afirmat ca nu va renunța la echipa și va face tot posibilul ca pâna la finalul turului sa obțina cât mai multe puncte.

Imediat dupa terminarea meciului dintre FC Vaslui și Oțelul Galați, suporterii vasluieni au avut un schimb de replici cu galeria galațeana, aflându-se pe punctul de a se bate cu fanii echipei oaspete, însa spiritele au fost calmate în urma intervenției jandarmilor. Jucatorii vasluieni au fost huiduiți, în special Claudiu Raducanu. Singurii care s-au dus între suporteri pentru a discuta cu ei au fost Falemi și Haisan, care i-au rugat pe fani sa-i încurajeze în continuare și sa aiba încredere în echipa. În replica, galeria i-a rugat pe jucatori sa își faca datoria pe teren la fel cum ei și-o fac în tribune. Suporterii le-au amintit jucatorilor ca au fost în fiecare deplasare de la începutul campionatului în numar destul de mare.

Porumboiu ataca din nou arbitrajul și pe Ion Craciunescu

Patronul SC Vaslui, Adrian Porumboiu, a criticat din nou maniera de arbitraj de la Vaslui și pe președintele Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA), Ion Craciunescu, dupa meciul cu Oțelul Galați, scor 0-0, din etapa a X-a a Diviziei A, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Ne așteptam la acest arbitraj, pentru ca așa s-a întâmplat și pâna acum, în celelalte partide pe care le-a disputat SC Vaslui. Arbitrii au venit cu lecția bine învațata. De aceea consider ca cel care le da aceste teme ar trebui sa își dea demisia, daca are un pic de onoare. Nu este posibil ca înaintea meciului de astazi, vineri, la Iași, președintele CCA sa se întâlneasca cu președintele de la Oțelul Galați la un meci de Divizia C”, a spus Porumboiu.

Adrian Porumboiu a precizat ca, în ciuda nemulțumirii sale legate de arbitraj, de vina pentru rezultatul de egalitate nu este numai arbitrul. „SC Vaslui nu a jucat ce trebuia sa joace, iar numele de rezonanța cu contracte fabuloase și platite la zi au dat dovada de lipsa de profesionalism evidenta”, a adaugat Porumboiu.

Patronul SC Vaslui a precizat ca „sagețile” îndreptate din partea lui Craciunescu împotriva echipei vasluiene dau dovada de o lipsa de fair-play care nu are nici o legatura cu regulamentul de joc. „Îi reproșez lui Serea (n.r. – Ionica Serea, centralul de la meciul cu Oțelul) maniera în care a arbitrat și s-a vazut clar ca a avut o tema pe care a învațat-o bine. Sper ca domnul Craciunescu sa fie fericit daca SC Vaslui va retrograda”, a afirmat Porumboiu.

Adrian Porumboiu a menționat ca nu se afla „în razboi” cu Ion Craciunescu, deoarece președintele CCA „este prea mic”: „A fost toata viața un angajat, ceea ce este și acum, și nu am cum sa am respect pentru Craciunescu”.

Mediafax