Rednic: Boya va plati

Apropo.ro / 10.01.2008, 10:17
Rednic: Boya va plati
Mircea Rednic spune ca Pierre Boya va fi amendat de club pentru ca nu poate sa isi bata joc de imaginea unei grupari ca Rapid

Antrenorul Mircea Rednic a declarat, miercuri, ca atacantul camerunez Pierre Boya, caruia i s-a intocmit dosar penal pentru ca a fost prins la volan sub influenta bauturilor alcoolice, va fi amendat de club pentru ca nu poate sa isi bata joc de imaginea unei grupari ca Rapid.

"Boya nu este la prima abatere. Este un jucator bun, dar asta nu inseamna ca el trebuie sa aiba comportamentul pe care l-a avut pana acum. S-au dat foarte multi bani pentru el si va plati, chiar daca atunci cand s-a intamplat era in vacanta. El trebuia sa se gandeasca la faptul ca reprezinta o echipa foarte stimata in Romania. Nu poate sa-si bata joc de imaginea unui club ca Rapid, chiar daca e in timpul lui liber. Trebuie sa aiba grija. Asta e riscul la jucatori si antrenori", a spus Rednic la finalul sedintei Consiliului de Administratie al FC Rapid.

Fotbalistul camerunez Pierre Boya a fost prins la volan sub influenta bauturilor alcoolice, in noaptea de vineri spre sambata, la Pitesti. El s-a ales cu dosar penal si a ramas fara permisul de conducere. Boya, in varsta de 23 de ani, a refuzat sa se supuna controlului cu etilotestul si a spus ca merge la spital doar cu catuse, lucru care s-a si intamplat. In urma analizarii probelor de sange recoltate de la fotbalist, s-a stabilit ca acesta a avut o imbibatie alcoolica in sange de 1,60 la mie, adica de doua ori mai mare decat limita de la care fapta constituie infractiune.

Tehnicianul a explicat ca lotul pentru cea de-a doua parte a sezonului il va definitiva in cadrul turneului din Cipru, programat in perioada 6-15 februarie la Agia Napa. "Primul turneu va fi doar de pregatire. La al doilea turneul, cel din Cipru, va fi mai greu, meciurile vor fi mult mai dificile si atunci voi definitiva lotul cu care voi incepe returul", a adaugat Rednic.