Rednic merge la victorie

Apropo.ro / 22.11.2006, 09:59
Rednic merge la victorie
Antrenorul formației Dinamo, Mircea Rednic, a declarat, marți, agenției MEDIAFAX, ca exclude un rezultat de egalitate în meciul pe care echipa sa îl va disputa joi în Belgia, cu FC Bruges, în cadrul grupei B a Cupei UEFA. Tehnicianul formației din Ștefan cel

Antrenorul formației Dinamo, Mircea Rednic, a declarat, marți, agenției MEDIAFAX, ca exclude un rezultat de egalitate în meciul pe care echipa sa îl va disputa joi în Belgia, cu FC Bruges, în cadrul grupei B a Cupei UEFA.

Tehnicianul formației din Ștefan cel Mare își motiveaza opțiunea prin faptul ca echipa sa nu ar avea șanse de reușita daca pleaca la Bruges cu intenția de a obține un egal. „Speram sa cucerim toate cele trei puncte puse în joc pentru a rezolva calificarea în primavara europeana, care este unul dintre obiectivele noastre din acest an. Excludem varianta unui meci egal, pentru ca eu consider ca nu avem șanse de reușita daca mergem sa obținem singur punct. Nu ne este teama de ei, deși Bruges trece acum printr-o perioada mai buna, dupa ce a batut pe Charleroi cu 2-0 acasa, și a obținut un egal, 0-0, pe terenul celor de la Racing Genk, locul întâi în Belgia. Eu sunt foarte încrezator, chiar daca am trecut printr-o perioada mai proasta la meciul cu Unirea Urziceni”, a declarat Mircea Rednic.

Antrenorul dinamovist spera sa treaca cu bine de acest meci, deși nu poate conta pe nu mai puțin de șapte jucatori de baza. „Am probleme foarte mari în ceea ce privește lotul, nu ma pot baza pe 7 jucatori, dar sper sa reușim un rezultat bun. Sper totuși sa speculam faptul ca au și ei un compartiment mai slab, în aparare, sa punem presiune în aceasta parte. Pentru ei va fi mai greu pentru ca e ultima lor șansa și își pun mari speranțe în acest meci”, a spus Rednic.

Tehnicianul a mai spus ca spera sa poata conta în compartimentul de mijloc pe Catalin Munteanu, accidentat la meciul cu Oțelul Galați: „E adevarat, la mijloc am cele mai multe probleme, dar sper sa gasesc cele mai bune soluții. Catalin s-a antrenat normal astazi, rana i s-a vindecat și sper sa-l pot folosi la meciul de joi. Dar e destul de greu sa spun acum cu certitudien acest lucru acum.”

Totodata, Rednic s-a aratat a fi un bun cunoscator al adversarilor. „Din câte am vazut eu, Bruges e o echipa solida, asta e specialitatea casei. Toți fotbaliștii au peste 1,85 metri și ne va fi destul de greu. Înca un aspect interesant este ca toți jucatorii lor fac parte din echipa naționala a Belgiei, parca am juca cu Dinamo de dinainte de 1989. În plus, spectatorii vor crea o atmosfera deosebita, am înțeles ca vor fi în jur de 20.000 de spectatori”, a mai explicat Rednic.

„Când ai rezultate, ești laudat, așa se întâmpla mereu. Dar eu am rezultate datorita grupului pe care l-am creat la Dinamo. Daca vom reuși sa ne calificam și în primavara europeana, pot spune ca va fi un an foarte bun pentru mine ca antrenor”, a motivat antrenorul „câinilor” laudele fostului acționar al lui Dinamo, Gigi Nețoiu, despre care actualii conducatori dinamoviști spun ca a plecat în vara din Ștefan cel Mare din cauza faptului ca nu a fost de acord cu numirea lui Rednic.

Partida FC Bruges-Dinamo, contând pentru etapa a treia a grupei B a Cupei UEFA, se va disputa, joi, cu începere de la ora 21.30.

Rednic: Ștefan Radu ar mai trebui sa stea vreo doi ani

renorul Mircea Rednic considera ca fundașul Ștefan Radu, fotbalistul cu cele mai multe minute jucate pentru Dinamo în acest an competițional, ar trebui sa mai aștepte vreo doi ani apoi sa se transfere, deși se afla în prezent în atenția gruparii Juventus Torino.

Tehnicianul dinamovist , ca Radu Ștefan este cel mai constant jucator din echipa sa.

„Este un fotbalist cu reale calitați, un tip receptiv la tot ceea ce i se cere. E cel mai constant jucator al lui Dinamo în acest an, dar consider ca ar trebui sa mai aștepte vreo doi ani pâna sa se transfere la o formație ca Juventus Torino. Ștefan, la 20 de ani, a înțeles foarte bine ce înseamna sa aiba șansa de a fi titular la o echipa cva Dinamo, și nu a ratat-o”, a declarat, agenției MEDIAFAX Rednic.

Conducatorii clubului Juventus Torino doresc achiziționarea fundașului echipei Dinamo București, Ștefan Radu, din sezonul viitor, când spera ca formația italiana sa revina în Serie A.

Referindu-se la posibilitatea ca perioada de intermercato sa dispara în acest an din cauza faptului ca turul acestui campionat este practic legat de retur, primele doua etape ale parții a doua a competiției disputându-se în 2006, Rednic a spus: „Nu sunt de acord cu acest lucru. În toata lumea exista perioada de intermercato, numai la noi vor fi câteva zile. Am mai spus ca voi avea nevoie de 3-4 jucatori în iarna, dar în aceste condiții… În vara nu am avut timp sa-mi fac cu adevarat un lot de 25 de jucatori, atâția câți aș avea nevoie la echipa. Acum am 25 de fotbaliști daca îi includ aici și pe jucatorii foarte tineri”. 

Dragomir: Dinamo trebuie sa depașeasca degringolada în care se afla

Presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a declarat, marți, agenției MEDIAFAX, ca Dinamo trebuie sa depașeasca degringolada în care se afla printr-o victorie, joi, în Belgia, contra lui FC Bruges, în Cupa UEFA.

Șeful LPF este de parere ca, în cazul în care va obține o victorie la Bruges, Dinamo este ca și calificata în primavara europeana.

„Dupa degringolada în care se gasește, discuțiile din cadrul clubului plus rezultatele nu tocmai bune, Dinamo ar face foarte bine daca ar câștiga meciul de la Bruges. Daca va reuși acest lucru, cred ca Dinamo este ca și calificata în primavara europeana”, a declarat Dragomir.

Președintele Ligii Profesioniste de Fotbal a mai spus ca va însoți pe Dinamo în Belgia, acolo unde echipa antrenata de Mircea Rednic va întâlni, joi, de la 21.30, pe FC Bruges, în cadrul grupei B a Cupei UEFA.

Referitor la acuzațiile reciproce dintre antrenorul formației Unirea Urziceni, Dan Petrescu, și reprezentanții clubului Dinamo, în cadrul unei emisiuni televizate, Dragomir a spus ca fostul internațional ar trebui sa se abțina. „Dan Petrescu ar trebui sa o lase mai moale cu astfel de declarații pentru ca nu-i va fi tocmai bine daca va intra pe mâna comisiilor. El e un antrenor de viitor, dar ar trebui sa fie mai preocupat de munca lui decât de astfel de certuri”, a opinat Dragomir.

Badea spune ca nu-l cunoaște pe Igor Surkis

Președintele clubului Dinamo București, Nicolae Badea, a declarat ca nu îl cunoaște pe patronul gruparii Dinamo Kiev, Igor Surkis, dezmințind astfel informațiile aparute, marți, în presa ucraineana, informeaza site-ul oficial al gruparii din Șoseaua Ștefan cel Mare.

„Nu am avut placerea de a-l cunoaște personal pe domnul Igor Surkis! Nu ne-am întâlnit niciodata. Nu-mi dau seama cum au aparut aceste reacții, dar știu un singur lucru. Cu Igor Surkis nu am avut niciun dialog”, a declarat Badea.

 Presa ucraineana de marți scrie ca Igor Surkis a declarat ca „președintele clubului Dinamo București” i-a cerut, luni, sa faca orice, numai sa învinga pe Steaua în meciul din etapa a V-a a grupei E a Ligii Campionilor.

„Președintele clubului Dinamo București mi-a spus sa facem orice, numai sa batem pe Steaua. La noi, în Ucraina, nu avem asemenea stari de spirit. Eu sunt fan al lui Șahtior în meciurile internaționale. Ahmetov a declarat ca noi facem toate eforturile pentru a-l îndeparta pe Lucescu. Acum îmi dau seama ca daca ar fi trait, Lobanovski trebuia sa aiba contract pe viața. Cu siguranța, Ahmetov are încredere în Lucescu. Are șansa de a-i face un contract pe viața, dar nu pot eu sa le dau sfaturi”, a spus patronul clubului ucrainean, fara a preciza numele oficialului român.

Mediafax