Rednic: Transferul lui Mazilu a fost complicat

Apropo.ro / 14.01.2008, 10:02
Rednic: Transferul lui Mazilu a fost complicat
Rednic spune ca transferul lui Mazilu la Dnepr a fost complicat din cauza ca jucatorul nu apartinea in totalitate Rapidului

Antrenorul Mircea Rednic a declarat ca transferul atacantului Ionut Mazilu de la Rapid la Dnepr Dnepropetrovsk a fost complicat din cauza ca jucatorul nu apartinea in totalitate gruparii „alb-visinii”, un cuvant de spus avand si fostul sau club, Sportul Studentesc.

„A fost un transfer complicat. Au fost mai multe parti care trebuiau multumite. Nu a fost doar interesul Rapidului aici, pentru ca nu era suta la suta al nostru, a fost si un alt club care a decis (n.r. – Sportul Studentesc) si a fost, in primul rand, un interes foarte mare al jucatorului. Dnepr a facut o oferta de nerefuzat, pentru Mazilu a fost o foarte, foarte, foarte mare sansa, oferta salariala nu cred ca putea fi refuzata nicicum. Ba chiar clubul Rapid a lasat de la el pentru ca transferul sa se rezolve si pentru ca Mazilu sa fie multumit”, a spus Rednic.

Surse din cadrul FC Rapid sustin ca gruparea giulesteana nu achitase pana la data semnarii acordului cu Dnepr toata suma datorata clubului Sportul Studentesc pentru transferul lui Ionut Mazilu. Contactat telefonic, patronul Vasile Siman nu a dorit sa comenteze acest subiect. „Transferul lui Mazilu la Rapid este problema mea si a clubului Rapid. Nu intereseaza pe nimeni altcineva”, a spus Siman.

Tehnicianul Mircea Rednic spera ca, odata cu transferul la Dnepr, Mazilu sa devina un jucator de baza in echipa nationala a Romaniei. „Nu pot sa spun decat ca ii urez succes lui Mazilu si sper ca de acum inainte sa faca mult mai multe pentru echipa nationala. Este un jucator foarte bun, de nationala, nu pot sa zic nici ca-l regret, nici ca nu-l regret”, a punctat Rednic.

Mircea Rednic a mentionat ca are deja doua variante pentru inlocuirea lui Mazilu in lotul Rapidului: „Mazilu este o pierdere pentru Rapid, trebuie sa gasim un jucator cel putin la fel de bun ca el, daca nu chiar mai bun. Sper sa il gasim si sa ne indeplinim obiectivele. Eu am doua solutii pentru inlocuirea lui, nu una. Nu stiu de ce se tot vorbeste de brazilieni, eu nu stiu absolut nimic. Copos sau Sichitiu poate stiu mai multe despre brazilian, eu nu-l cunosc si nu vorbesc despre el”.

Actionarul majoritar al FC Rapid, George Copos, a declarat, sambata seara, ca Ionut Mazilu va avea la Dnepr Dnepropetrovsk „un salariu de patru ori mai mare decat la Rapid”. „In primul rand e un lucru bun pentru jucator, pentru ca va castiga aproximativ un milion de euro pe an din salariu si bonusuri la Dnepr. E un salariu de patru ori mai mare decat avea la Rapid, unde castiga in jur de 200.000 de euro”, a spus Copos, care a participat la nunta fiului directorului tehnic Nicolae Manea, Florin, al carui nas a fost chiar presedintele FRF, Mircea Sandu.

Copos a subliniat ca suma pentru care Mazilu a fost cedat de Rapid la Dnepr este cea mai mare platita vreodata pentru un jucator din Liga I. „Vorbim de cel mai mare transfer din istoria campionatului romanesc, care s-a ridicat la 3,75 milioane de euro. E un lucru bun si pentru club, pentru ca se va crea o emulatie, o motivatie la echipa. Jucatorii vor juca mai bine, vor fi mai motivati pentru a prinde un astfel de transfer la un club foarte mare si pentru a castiga un milion de euro pe sezon”, a spus Copos.

Transferul lui Mazilu este urmat in ierarhia celor mai scumpe tranzactii din Liga I, de cel al atacantului Daniel Niculae, plecat tot de la Rapid la Auxerre, pentru 3,3 milioane de euro, si de cel al fundasului George Ogararu, achizitionat de Ajax Amsterdam de la Steaua cu 3 milioane de euro.

George Copos a precizat ca luni fostul director tehnic Grigore Sichitiu va pleca in strainatate pentru a incerca sa aduca la Rapid un atacant de echipa nationala, insa nu a dorit sa dezvaluie nationalitatea acestuia. „Trebuie sa aducem un atacant de nationala pentru ca obiectivul nostru e in continuare titlul. Maine Sichitiu pleaca intr-o tara din Europa pentru a aduce un atacant in maxim 7-10 zile. E un atacant care joaca in echipa nationala a tarii lui”, a punctat Copos.

Oficialul rapidist a subliniat ca asteapta un raspuns de la Otelul Galati la oferta inaintata pentru mijlocasul Janos Szekely. „Daca Otlul o accepta foarte bine, daca nu, avem doua rezerve si pentru Szekely”, a spus Copos.