Reduceri de personal

De: Mioara Tronaru / 12.05.2008, 00:00
Reduceri de personal
Şase oameni de la societatea Palisade Defense, specializată în vînzări de arme, sînt recompensaţi printr-un weekend într-o staţiune montană din Europa de est. Minivacanţa demarează în condiţii bune, pînă în momentul în care oamenii îşi dau seama că sînt vînaţi de un inamic al companiei, care e hotărît să nu-i lase să plece vii.

Ca să vă daţi seama despre ce este vorba, producătorii ne atenţionea­ză că trebuie să vă imaginaţi filmul ca o întîlnire între serialul de comedie ”The Office” şi thriller-ul ”Deliverance”. Umorul este una dintre trăsăturile definitorii ale peliculei, cu toate astea nu e o comedie horror în genul seriei ”Scary Movie”. Obiectivul ar fi fost, după regizor, acela de a combina ludicul cu terifiantul şi macabrul: ”Se întîmplă multe chestii haioase, dar nu este vorba de un sitcom, personajele nu-şi pierd vremea lansînd bancuri pe bandă rulantă”. Castelul în care se strîng personajele este o veche închisoare. Cîteva modificări au fost necesare pentru a transforma locaţia într-o ”staţiune”: fosa a devenit peste noapte piscină, celulele de la subsol au fost reamenajate, elementele de exterior s-au aranjat în aşa fel încît să semene a arhitectură sovietică. Interiorul nu a fost folosit, e construit în întregime în studiourile din insula Man. Şi la acesta au apărut probleme, iar John Frankish, cel care s-a ocupat de realizarea pădurii din ”Severance”, n-a fost ocolit de necazuri: ”Eu credeam, ca un prost, că nimic nu seamănă mai mult cu un copac decît un copac, dar am constatat că nu e aşa. În final, din Ungaria, ale cărei păduri sînt foarte diversificate şi-şi schimbă aspectul foarte repede, şi insula Man, unde sînt foarte dense, am combinat cele două tipuri şi am creat propria noastră pădure de 2 kmp”.

Premiera 16 mai
TO: Severance. Producţie Germania-Marea Britanie, 2006.
R: Christopher Smith. Cu: Toby Stephens, Claudie Blakley, Andy Nyman, Babou Ceesay, Tim McInnerny, Laura Harris, Danny Dyer, Judit Viktor.
Distribuit de Transilvania Film