Referendum 2012 – BEC: 45,92% – prezența la vot la închiderea urnelor

Apropo.ro / 30.07.2012, 00:45
Referendum 2012 - BEC: 45,92% - prezența la vot la închiderea urnelor
Prezența la referendum la ora 23.00, la închiderea urnelor, era la nivel național de 45,92%, conform anunțului făcut de către președintele Biroului Electoral Central, Gabriela Bogasiu.

Prezența la referendum la ora 23.00, la închiderea urnelor, era la nivel național de 45,92%, conform anunțului făcut de către președintele Biroului Electoral Central, Gabriela Bogasiu.

Astfel, în mediul urban se înregistra o prezență de 41,76%, în timp ce prezența în mediul rural era de 51,61%.

Estimarea a fost făcută pe baza datelor din 2.889 de secții de votare, cu o marjă de eroare de +/- 3%.

USL susține că referendumul este valid, iar președintele Traian Băsescu este demis, fiind numărate peste 9,2 milioane de voturi.

Președintele interimar, Crin Antonescu, a declarat, duminică seară, la Cotroceni, că vor fi așteptate rezultatele oficiale ale referendumului și că decizia Curții Constituționale va fi respectată.

Vom aștepta în mod democratic și civilizat rezultatul oficial al referendumului, de le Biroul Electoral Central și cu toții vom respecta deciziile, iar până la urmă vom avea un rezultat la acest referendum„, a afirmat Antonescu.

După centralizarea voturilor de către BEC și soluționarea eventualelor contestații privind frauda electorală, Curtea Constituțională este instituția care constată validitatea sau invaliditatea referendumului de demitere a președintelui României, prin hotărâre. În situația în care referendumul este declarat valid, iar majoritatea cetățenilor au votat pentru demiterea președintelui, Curtea constată încetarea mandatului acestuia, urmând organizarea alegerilor prezidențiale în termen de trei luni de zile.

Citește mai multe detalii despre rezultate referendum 2012 după închiderea urnelor, pe Mediafax.ro