Referendum: Lupeni va fi municipiu dupa 13 ianuarie?

Apropo.ro / 07.01.2002, 15:17
Referendum: Lupeni va fi municipiu dupa 13 ianuarie?
Peste 200 de milioane de lei se vor cheltui pentru organizarea referendumului care urmeaza sa stabileasca daca Lupeniul va deveni municipiu. Administrația locala din Lupeni a luat aceasta decizie la sfârsitul anului trecut si a hotarât ca pe 13 ianuarie 2002 referendumul sa se

Peste 200 de milioane de lei se vor cheltui pentru organizarea referendumului care urmeaza sa stabileasca daca Lupeniul va deveni municipiu. Administrația locala din Lupeni a luat aceasta decizie la sfârsitul anului trecut si a hotarât ca pe 13 ianuarie 2002 referendumul sa se desfasoare în 12 secții de votare din Lupeni.

Aici cetațenii îsi vor putea exprima opțiunea în legatura cu aceasta problema. Daca inițiativa va avea succes, Lupeniul va deveni al saselea municipiu al județului Hunedoara. Localitatea numara peste 30.000 de locuitori, iar administrația locala spera ca ei sa beneficieze de condiții mai bune dupa ce Lupeniul va deveni municipiu.

Pe 13 ianuarie sunt asteptați la urne 26.000 de locuitori ai Lupeniului. Primarul Cornel Resmerița spune ca deocamdata întâmpina greutați cu documentele necesare pentru declansarea referendumului, iar Prefectura Hunedoara nu si-a dat înca acordul pentru aceasta acțiune. Cu toate acestea, primarul spera ca pe 13 ianuarie referendumul sa aiba loc.

Ioan Dubek
[Hunedoreanul]