REFUGIUL/HAVEN

Apropo.ro / 17.11.2006, 17:20
REFUGIUL/HAVEN
Pe țarmurile idilice ale insulelor Cayman, Shy (Orlando Bloom) și Andrea (Zoe Saldana) sunt îndragostiți. Singura problema este ținerea sub juramântul tacerii a sentimentelor mistuitoare pe care cei doi le împartașesc. O noapte de pasiune duce la descoperirea

Pe țarmurile idilice ale insulelor Cayman, Shy (Orlando Bloom) și Andrea (Zoe Saldana) sunt îndragostiți. Singura problema este ținerea sub juramântul tacerii a sentimentelor mistuitoare pe care cei doi le împartașesc. O noapte de pasiune duce la descoperirea secretului celor doi și a unei dorințe de razbunare.

Între timp, un om de afaceri american (Bill Paxton) a zburat alaturi de fiica sa catre insule, pentru a evita problemele cu justiția. În frenezia traficului, destinele se intersecteaza și adevaruri devastatoare ies la suprafața. A venit momentul ca o violenta reacție în lanț sa testeze daca dragostea poate supraviețui caderii paradisului.

„Acesta este primul meu film. Prin urmare, aceasta este prima mea declarație ca regizor. Nu ma consider un istoric sau un sociolog, dar povestea din HAVEN este povestea Insulelor Cayman”, declara Frank E. Flowers, regizorul filmului.

Frank E Flowers a scris proiectul inițial al filmului Haven în trei zile. „Atunci când scrii ceva de care ești pasionat, totul vine în mod firesc. Am vrut sa spun povestea paradisului pierdut; povestea acelui weekend când te ajung pacatele.” Amplasând povestea pe o insula de șapte mile lațime și patruzeci de mile lungime, oamenii sunt nevoiți sa se intersecteze unii cu alții din perspective diferite. HAVEN era o critica sociala, o încercare de a circumscrie partea întunecata a unei culturi care altfel era pașnica și idilica, prin intermediul lucrurilor pe care le-a experimentat Frank de-a lungul anilor în care a crescut pe insula.

În timp ce scenariul trecea pe la producatori, Robbie Brenner era vice- președinte la Miramax Films. Robbie și Frank E au ținut legatura dupa ce ea a vizionat filmul și a raspuns în mod favorabil la filmul lui de scurt metraj (SWALLOW), despre un adolescent care facea trafic de cocaina pentru a procura bani pentru colegiu. Sfatul ei era ca întotdeauna sa încerci sa creezi ceva de care sa fii cu adevarat pasionat, ceva pe care îl faci de parca ar fi ultimul film din care faci parte. Ea a citit primul proiect pentru Haven și dupa o zi, a spus: „Îmi dau demisia, daca nu ma lași sa produc acest film.”

Refugiul/HAVEN

Timpul de difuzare: 98 minute
Rating IC 14: pentru limbaj, folosirea drogurilor, conținut sexual și violența

Scenariul și regia Frank E. Flowers

Distribuție:
Orlando Bloom
Agnes Bruckner
Joy Bryant
Stephen Dillane
Anthony Mackie
Bill Paxton
Victor Rasuk
And Zoe Saldana


Distribuit în România de: MEDIAPRO DISTRIBUTION
Tags: