Regal lanseaza „Banii de bere” la Apropo.ro! (VIDEO!)

Apropo.ro / 26.08.2009, 12:31
Cei de la "Regal" au hotarat sa lanseze videoclipul ultimului lor single, "Banii de bere", pe Apropo.ro!

Acum aproximativ 7 ani de zile, cinci baieti au decis sa arate lumii intregi ca intr-adevar Banatu-i fruncea si au format la Timisoara una dintre cele mai frumoase formatii din Romania.

Cine nu a auzit sau nu a fredonat macar o data versurile melodiei “Basca” (Unde e basca de ploaie?/ Basca mea din par de oaie / Cum sa ies asa prin ploaie? / Fara basca mea de oaie)?

Ei bine, oricat de mult v-au placut melodiile lor de pana acum, pregatiti-va de o piesa etno rock care va deveni cu siguranta preferata voastra: “Banii de bere”.

Ce mai stim despre cei de la Regal este ca nu sunt apreciati numai de romani ci si de straini.

Astfel, pe data de 26 septembrie, Emir Kusturica i-a ales sa cante in deschiderea concertului sau de la Arad, ce se va tine in cadrul Romanian Film Festival.

Trupa Regal

Trupa Regal

Si, pentru ca baietii au vrut ca videoclipul sa apara pentru prima data pe Apropo.ro, am spus ca ar fi bine sa-i tragem putin de limba si sa aflam daca sunt si in realitate la fel de amuzanti si plini de viata ca si in videoclipurile lor.

Apropo: Care este istoria numelui Regal si totodata a voastra?

Regal: Era o toamna ploioasa si umeda…Vantul rascolea frunzele aramii…si noi, ca niste roakeri adevarati, mergeam sa bem vinu’ ghiurghiuliu cu cana mare…si uzi fiind pana la piele, ne-am dat seama ca ne trebuie o basca aparatoare de ploaie. Si, cum noi oricum eram regali…Restul e istorie.

Apropo: Tinand cont ca formati un grup de cativa ani buni, ce altceva va place sa faceti impreuna in afara de muzica? Formati o gasca nebuna ca cea pe care am vazut-o la tv?

Regal: Sa cheltuim banii de bere…pe bere! Daca formam o gasca nebuna? Noi credem ca suntem normali…de ce, doar noi avem fetisuri cu picioarele fetelor?? Sau ce, doar noi am plecat la un concert la Bacau si am ajuns dupa opt ore la Tg. Jiu? DIN TIMISOARA??

Apropo: Cum v-a venit ideea cu “Banii de bere”? Exista vreo poveste in spatele melodiei?

Regal - Banii de bere

Imagini din videoclipul Banii de bere

Regal: Povestea e asa: Basistului, Laza, I s-a facut rau pe hidrobicicleta la mare, dupa o noapte “agitata” de bere… In plus, am observat noi ca fie si pe vreme de criza romanul petrece… si nu renunta la micile placeri ale vietii.

Apropo: Videoclipul a fost filmat in Timisoara?

Regal: Da.

Apropo: Lansati si un nou album? Si daca da, aveti de gand sa plecati intr-un turneu de promovare?

Regal: Da, punem la cale un mic tur de cluburi. Startul il dam in Bucuresti, pe 17.septembrie, in Silver Church.

Apropo: Dodo, ai un studio. Acolo ati inregistrat toate materialele voastre?

Regal: Da, timp de un an am inregistrat 15 piese pentru noul album. Deh, daca avem studioul nostru… ne traim vietile acolo.

Apropo: Ce inseamna mai exact etno-rock-ul? Ce stare credeti ca transmite muzica voastra?

Regal: La concertele noastre lumea e voioasa si saltareata! Deci, e de bine.

Apropo: Cu cine v-ar placea sa colaborati?

Regal: Ne-ar fi placut cu Ridzi, inainte sa plece. Si cu Udrea ar fi ok…

Apropo: Pe site-urile unde gasim postate videoclipurile voastre am citit comentariile oamenilor care va asculta si am observat ca sunt si persoane care va aseamana ca stil, sau mai bine zis, ca fel de a expune mesajul, cu cei de la Fara Zahar sau Cassa Loco. Va regasiti in cele spuse de ei?

Regal: Ne regasim in cassa noastra transformata in studio, bandu-ne banii de bere fara zahar!

Apropo: Ati intampinat probleme dupa lansarea cover-ului “Cine-a lasat cainii afara”? Au fost voci care sa va acuze de plagiat?

Regal: NO COMMENT!

Dupa ce ne-au demonstrat ca sunt la fel de plini de viata si in realitate, nu numai in videoclipuri, Apropo. ro ii prezinta pe Gore (percutie), Cipi (acordeon), Laza (bass), Tibi (chitara) si Dodo (voce) sa isi stranga "Banii de bere" in ultima lor compozitie!

 

Regal – Banii de bere de pe tare.ro

 

 

 

Â