Regele a murit…traiasca regele!

Apropo.ro / 06.01.2006, 11:31
Regele a murit...traiasca regele!
Cea mai monstruoasa limuzina Mercedes din toate timpurile (in afara poate de 300 E 5.6 - a.k.a. "The Hammer"), S 65 AMG W220, a iesit nu demult din productie. Vesti proaste? Nu chiar, pentru ca urmasul acestuia tocmai a fost lansat la Salonul Auto de la Detroit. Avand sub capota

Cea mai monstruoasa limuzina Mercedes din toate timpurile (in afara poate de 300 E 5.6 – a.k.a. „The Hammer”), S 65 AMG W220, a iesit nu demult din productie. Vesti proaste? Nu chiar, pentru ca urmasul acestuia tocmai a fost lansat la Salonul Auto de la Detroit.

Avand sub capota acelasi V12 de 6 litri dopat cu doua turbocompresoare, noul „Drag-King” (ca sa nu zicem „Queen”) la clasa „plus 2 tone” vine cu o tehnica ce i-ar face invidiosi chiar si pe ingierii ce proiecteaza urmatoarea misiunea spatiala a lui NASA.

Totusi, pentru ca inovatiile de sub invelisul uber-limuzinei va sunt probabil deja cunoscute de la prezentarea noului S W221, voi vorbi numai despre ce este nou.

Adicatelea un sistem de franare revolutionar (ramane de testat, ca asa au zis si cu SBC-ul), ce utilizeaza discuri de 390 mm in fata si 365 mm in spate, si se numeste ADAPTIVE BRAKE.

In plus, desi nu prea ii inteleg scopul pe un „autobahn killer”, noul S 65 beneficiaza in premiera si de un sistem numit RACETIMER, ce va ajuta norocosii clienti sa-si calculeze timpii obtinuti pe circuit, distanta si turele parcurse.

Puterea de 612 CP si 1000 Nm (limitat de la 1200 si disponibil intre 2000 si 4000 rpm) a ramas la fel, dar nu am auzit pe nimeni sa strambe din nas pentru mai multa putere dupa ce premii internationale a primit pana acum.

Oricum, pana la eventuala aparitia a unui Audi RS8 sau BMW M7 (proiecte imaginare), regele S 65 ramane un fel de chior in tara orbilor…

BBC Top Gear Romania

Tags: