Regele din Swaziland și-a ales a 13-a soție

Apropo.ro / 27.09.2005, 14:59
Regele din Swaziland și-a ales a 13-a soție
Regele Mswati al III-lea din Swaziland, ultimul monarh absolut din Africa Subsahariana, a ales o tânara în vârsta de 17 ani pentru a-i deveni a 13-a soție, a anunțat purtatorul de cuvânt al Casei Regale, transmite AFP. Tânara aleasa de rege,Phindile Nkambule, și-a

Regele Mswati al III-lea din Swaziland, ultimul monarh absolut din Africa Subsahariana, a ales o tânara în vârsta de 17 ani pentru a-i deveni a 13-a soție, a anunțat purtatorul de cuvânt al Casei Regale, transmite AFP.

Tânara aleasa de rege,Phindile Nkambule, și-a încheiat, în iunie, examenele școlare pentru a se putea alatura Casei Regale. Identitatea ei a fost dezvaluita la sfârșitul saptamânii, în cursul unei ceremonii tradiționale.

„Nkambule este aici pentru a-și îndeplini obligațiile regale. Nu sunt autorizat sa dezvalui natura exacta a acestor obligații, însa ea este invitata regelui”, a spus purtatorul de cuvânt, Ntfonjeni Dlamini.

Informația a fost data publicitații în prezența viitoarei soții, la o serata organizata în onoarea lui Mswati al III-lea, organizata la Mbangweni și la care au luat parte 4.000 de virgine parțial dezbracate.

Mswati al III-lea, care are 37 de ani și 27 de copii, s-a casatorit în iunie cu a 12-a sa soție, în vârsta de 16 ani. A 12-a sa casatorie a avut loc la mai puțin de trei saptamâni dupa al 11-lea mariaj. Pe de alta parte, doua dintre soțiile regelui au fugit de la Palat.

Regele Mswati al Swaziland-ului este frecvent criticat pentru stilul de viața pe care îl are în calitate de suveran al acestei țari muntoase situate între Africa de Sud și Mozambic. Swaziland este țara unde rata infecțiilor cu virusul care provoaca SIDA este cea mai mare din lume și unde peste 65% dintre cei 1,2 milioane de locuitori traiesc cu mai puțin de un dolar pe zi.

Mediafax

Tags: