Regenerarea dinților, noua tehnică propusă de specialiști

De: Marian Andrei / 17.06.2014, 17:30
Regenerarea dinților, noua tehnică propusă de specialiști
În curând, dentiștii vor spune adio plombelor, cariile urmând să fie tratate printr-un procedeu revoluționar, care va permite dintelui să se regenereze singur.

Specialiștii britanici au dezvoltat un tratament al cariilor complet diferit față de bine cunoscuta operație de plombare a dinților cariați.

Până acum, așa cum bine știți, dintele era frezat, pentru curățatera marginilor cariei și apoi gaura era umplută cu diverse materiale. Pentru simplificare nu am mai pomenit de extragerea rădăcinii sau de injecțiile cu anestezic, necesare pentru eliminarea durerilor.

Noul tratament, numit Electrically Accelerated and Enhanced Remineralisation (EAER), accelerează deplasarea naturală a calciului și a mineralelor fosfatice către dintele cariat.

Procedeul, care ar putea fi disponibil peste trei ani, constă în aplicarea unui mic curent electric care să conducă mineralele la locul dorit, după curățarea acestuia în prealabil.

Profesorul Nigel Pitts, de la King’s College London’s Dental Institute, spune că noul tratament, pe lângă că este mai „blând” cu pacienții, este și foarte ieftin. Mai mult, această metodă poate fi folosită și pentru albirea dinților.