Reghecampf: “Pentru mine există doar locul 1”

Apropo.ro / 06.06.2012, 06:00
Reghecampf: “Pentru mine există doar locul 1”
La 36 de ani, Laurenţiu Reghecampf poate deveni cel mai tânăr antrenor care ia titlul cu Steaua! Noul antrenor îi anunţă pe stelişti: "pentru mine există numai locul întâi, iar Steaua acolo trebuie să fie!".

Reghecampf are şi un avertisment pentru fotbaliştii petrecăreţi: „cine stă non-stop în baruri şi cluburi, mai bine să- şi schimbe meseria!”

-Ai ajuns antrenor la Steaua. Încă eşti în vacanţă, dar simţi deja presiunea?
Simt presiunea din ce în ce mai tare. Trebuie să facem istorie la Steaua.

-Visai să antrenezi Steaua?
Nu sunt un tip ipocrit să mint. Tatăl meu şi-a dorit ca băiatul lui să ajungă de la Târgovişte la Steaua Bucureşti. După ce m-am lăsat de fotbal, tata lacrima şi îi spunea soţiei mele că nu poate să moară fericit dacă nu ajung antrenorul Stelei. Am zâmbit atunci deoarece sunt un tip ambiţios.

– Ce obiectiv îţi impui la Steaua?
Îmi doresc să fiu cel mai bun dintre cei mai buni. Steaua este o echipă mult prea mare să te gândeşti că poţi lucra cu jumătăţi de măsură. Pentru mine există doar locul 1.

-Poate în glumă, patronul a anunţat un termen pentru tine – 6 luni… A fost o glumă sau vrea rezultate serioase în 6 luni?
Nu ştiu dacă a fost o glumă din partea patronului, dar eu ştiu că dacă obişnuieşti pe cineva cu victorii şi cu meciuri spectaculoase este greu să pierzi chiar şi un singur meci. Âsta e fotbalul. Dacă toţi punem umărul şi formăm o echipa din toate punctele de vedere putem să devenim invincibili.

– Mulţi antrenori nu au rezistat. Tu vei fi altfel?
Am învăţat în cei 36 de ani că nu trebuie să te uiţi în grădina altuia. Sunt un om conştient de faptul că lucrez pentru această echipă şi pentru acest patron. Patronul Stelei ştie fotbal. . Colaborarea cu patronul trebuie să fie perfectă şi trebuie să se bazeze pe un respect reciproc foarte mare.

Eu nu sunt ca alti antrenori. Eu sint Reghecampf.

– Obişnuieşti să ai telefonul mobil pe bancă în timpul meciului?
Eu nu sunt ca alţi antrenori. Eu sunt Reghecampf. Nu încerc să mă împrietenesc cu cineva doar pentru a mă agăţa de un scaun. Dacă simt că nu fac faţă ştiu când să fac pasul înapoi şi să mă retrag demn. Ştiu exact ce pot şi cât pot.
Telefonul mobil stă la hotel sau acasă în ziua meciului. Chiar dacă stă în buzunar în timpul meciului este închis. Înainte de meci nu vorbesc cu absolut nimeni.

– Vin jucători pe banda rulantă la Steaua. Ultimul, Pintilii… Mai e nevoie?
Încercăm să creem echipa ideală. Echipa care trebuie să aducă titlul în Ghencea. Mi- am dorit câţiva jucători pe care patronul i-a luat imediat. Âsta este un semn foarte mare de respect pentru antrenor. Faptul că patronul mi-a făcut pe plac dacă se poate spune aşa mă obligeă şi mai mult.

– De 5 ani, titlul nu mai vine în Capitala. Rupe Steaua tradiţia asta anul viitor?
Steaua trebuie să rupă „blestemul” şi să aducă în capitala laurii. Îmi doresc să ajung cel mai tânăr antrenor al Stelei care câştigă cupa şi campionatul.

-Mai sunt şi fotbalişti petrecăreţi. Ce mesaj ai pentru ei?
La mine nu există petreceri decât atunci când este cazul sau atunci când avem ceva de sărbătorit. Dacă ai talent enorm dar petreci non stop, la mine trebuie să îţi schimbi meseria. Performanţa nu se face la petrecere.

George Trandafir