Regina Amazonului s-a căsătorit cu un războinic dintr-un trib ecuadorian

De: Carmen Ulian / 16.12.2014, 10:00
Sarah Begum s-a îndrăgostit, în timp ce filma un documentar în junglă, de un membru al tribului huaroani.

Britanica Sarah Begum, supranumită și Regina Amazonului, și-a abandonat jobul din Londra, la 21 de ani, pentru a studia tribul huaroani.

Aceasta a dorit să realizeze un documentar despre tribul ce este amenințat cu dispariția din cauza companiilor de petrol care-și desfășoară activitatea în Amazon.

Sarah a petrecut două săptămâni alături de membrii tribului alcătuit din circa 3.000 de membri, care trăiesc în pădurile ecuadoriene, bogate în zăcăminte de minerale.

in trib

În ciuda trecutului tensionat când orice încercare din afară a celor care doreau să ia contact cu tribul au sfârșit prin a fi uciși, Sarah a fost primită cu brațele deschise.

Mai mult, aceștia au învățat-o cum să vâneze, cum să-și procure mâncarea și multe alte secrete interne. În acest timp, Sarah s-a îndrăgostit de un membru al tribului, un războinic în vârstă de 50 de ani pe nume Ginkto.

Bătrânii tribului au decis ca ei să se căsătorească. Ritualul a fost unul ciudat pentru unul de la oraș. A fost chemată într-un cort unde cei prezenți nu purtau haine. Totul a fost filmat pentru documentar. A primit apoi hainele locale, niște împletituri din fibre de plante. Cum niciun ritual nu este complet fără cântece și incantații, Sarah a avut parte de un moment pe cinste.

in trib

Sarah spune că Ginkto este un bărbat dorit de celelalte femei din trib, este amuzant și puternic. Ei comunică prin intermediul unui alt membru al tribului care vorbește spaniola cu cameramanul echipei. De asemenea, el este extrem de curios cum este viața în oraș, de acolo de unde vine soția sa.

Documentarul Amazon Souls al lui Sarah a fost prezentat la festivalul de Film de la Cannes, în 2013. Tânăra a revenit pe meleagurile natale, a păstrat legătura cu familia ei din trib și luptă în continuare pentru drepturile lor.