Regina la summit-ul mondial Telenovela & Fiction

Apropo.ro / 15.12.2008, 00:00
Regina la summit-ul mondial Telenovela & Fiction
La sfîrşitul lunii noiembrie, a avut loc la Buenos Aires, Argentina, cea de-a VI-a ediţie a summit-ului mondial “Telenovela & Fiction”, la care au participat producători, autori şi distribuitori importanţi de telenovele de pe toate continentele.

Regina din România a tăiat răsuflarea participanţilor cu intensitatea poveştii, calitatea imaginilor şi ritmurile ameţitoare ale melodiei de generic. Echipa Promance a fost reprezentată de Ruxandra Ion, Mana­ging Director, şi Ines Năstăsoiu, Acquisitions Manager Acasă TV/PRO TV SA. Valentin Pimstein, cel mai important şi cunoscut producător de telenovele din lume, cel care a produs pentru Televisa, încă din anii ’50, titluri importante precum “Sărmana Maria”, “Marimar” sau “Şi bogaţii plîng”, s-a arătat extrem de interesat de telenovelele marca Promance. Celebrul producător a dorit să afle mai multe detalii despre telenovela “Regina”, despre distribuţie şi locaţia unde este filmată.

De la summit nu a putut lipsi Enrique Torres, autorul hitului “Înger sălbatic”, cel care a vizitat de curînd România şi Studiourile MediaPro din Buftea, despre care a vorbit cu multă admiraţie. Producători din Australia, Filipine, Argentina şi SUA au fost extrem de impresionaţi de imaginile din toate pro­duc­ţiile Promance prezente la summit, pe care le-au aplaudat îndelung.

Lider incontestabil de piaţă

În săptămîna 1-6 decembrie, în intervalul orar 20.30-22.00, Acasă a avut cea mai mare medie de rating pe cele mai importante segmente de populaţie, potrivit datelor furnizate de compania GFK România. Astfel, în perioada 1-6 decembrie, femeile şi bărbaţii de toate vîrstele din mediul urban au preferat să urmărească “Regina”, Acasă situîndu-se pe primul loc în topul audienţelor şi înregistrînd o medie de rating de 9,9 puncte şi o cotă de piaţă de 20,8%. A fost urmat de PRO TV, cu o medie de 6,3 puncte de rating şi o cotă de piaţă de 13,2%, iar pe locul 3 s-a situat Antena 1, cu o medie de rating de 5,4 puncte şi o cotă de piaţă de 11,4%.