Regina Marii Britanii poartă de 50 de ani același model de pantofi

De: Marian Andrei / 30.06.2014, 13:45
Regina Marii Britanii poartă de 50 de ani același model de pantofi
Indiferent că a participat la Jubileul de Diamant sau a vizitat o închisoare, în timpul vizitelor oficiale și a întâlnirilor regina Elisabeta a II-a poartă același model de pantofi. Mai mult, ea nu a schimbat modelul... de 50 de ani încoace!

Pantofii sunt produși de firma Anello & Davide din Kensington, specializată în producția manuală de pantofi pentru familia regală.

Cunoscuți sub numele de „pantofii de lucru ai reginei”, pantofii realizați din piele de vițel costă circa o mie de lire sterline.

La confecționarea pantofilor muncește o echipă de patru persoane, care folosește un calapod din lemn realizat pe dimensiunea picioarelor regale.

Pentru a fi siguri că regina nu se va simți inconfortabil, în cazul unei noi perechi de pantofi, un membru al personalului, numit „Cinders”, care are exact aceleași măsuri la picior cu regina, rodează pantofii, mergând cu ei prin Palat. Există însă anumite restricții: Cinders trebuie să poarte ciorapi de bumbac bej și să nu calce decât pe covoare.

După fiecare purtare, pantofii reginei sunt curățați, aerisiți și lustruiți, după care sunt depozitați, fiind împachetați individual în săculeți de mătase sau bumbac.