Regina Marii Britanii predă puterea

De: Marian Andrei / 20.01.2014, 16:40
Regina Elisabeta, care se apropie de 88 de ani, a începus să predea, în ceea ce a fost numită "o succesiune lină", o parte din prerogativele regale succesorului ei, Prințul Charles.

În luna aprilie, regina Marii Britanii va împlini venerabila vârstă de 88 de ani, fiind cel mai vârstnic monarh al Marii Britanii din toate timpurile și se află la un an distanță de a depăși și recordul de cea mai lungă domnie, de 63 de ani al Reginei Victoria.

Horoscop 2014 – Vezi ce prevăd astrele pentru zodia ta în 2014!

Deși regina se bucură încă de „o sănătate excelentă”, ea este totuși „mai fragilă” din cauza vârstei înaintate, astfel că a decis să împartă cu Prințul Charles o parte din atribuțiile ei regale.

Concret, primul pas al transferului parțial de putere va fi făcut în această săptămână, când birourile de presă al reginei și al Prințului Charles vor fuziona.

Transferul de putere îi va implica și pe nepoții reginei, Prinții William și Harry, aceștia urmând să-ți asume mai multe responsabilități după ce au renunțat la carierele lor militare.

Totuși, surse de la Palatul regal avertizează că renunțarea la unele responsabilități nu înseamnă că rolul Reginei va fi unul pur decorativ.