Registru comun al abonatilor de telefonie fixa sau mobila

Apropo.ro / 16.07.2007, 13:06
Registru comun al abonatilor de telefonie fixa sau mobila
Autoritatea Nationala de Reglementare în Comunicatii si Tehnologia Informatiei (ANRCTI) va desemna un furnizor care va avea obligatia de a pune la dispozitia utilizatorilor de telefonie fixa si mobila un registru al abonatilor si un serviciu de informatii privind


Autoritatea Nationala de Reglementare în Comunicatii si Tehnologia Informatiei (ANRCTI) va desemna un furnizor care va avea obligatia de a pune la dispozitia utilizatorilor de telefonie fixa si mobila un registru al abonatilor si un serviciu de informatii privind abonatii.

„Informatiile privind abonatii vor include numerele de telefon si anumite date de identificare ale abonatilor tuturor furnizorilor de servicii de telefonie destinate publicului”, relateaza Mediafax.

Registrul abonatilor va fi realizat de catre furnizorii de serviciu universal. Astfel, acestia vor avea obligatia de a pune registrul abonatilor la dispozitia utilizatorilor finali pe o pagina de internet, având totodata posibilitatea de a furniza un asemenea registru în forma tiparita, în conditiile pietei.

Abonatii vor avea dreptul de a decide, în mod gratuit, asupra includerii numerelor de telefon si a datelor lor de identificare în registrele abonatilor, precum si asupra categoriilor de date ce urmeaza a fi incluse în registrele abonatilor. Totodata, aceste date vor putea fi verificate, rectificate sau eliminate la cererea abonatilor, în mod gratuit.