Regizorul Anthony Minghella a murit!

Apropo.ro / 18.03.2008, 17:51
Regizorul, scenaristul si dramaturgul Anthony Minghella, castigator al unui premiu Oscar pentru filmul "Pacientul englez", a murit astazi!

Regizorul, scenaristul si dramaturgul britanic Anthony Minghella, castigator al unui premiu Oscar pentru filmul "Pacientul englez", a murit, astazi , la varsta de 54 de ani, informeaza BBC.

Potrivit sursei citate, Minghella a devenit cunoscut datorita filmului "Pacientul englez", care, in 1996, a castigat 9 premii Oscar, inclusiv pentru cel mai bun regizor.

Minghella a petrecut 11 luni in Romania in 2002, cand a venit sa filmeze drama "Cold Mountain", cu Jude Law, Nicole Kidman si Renee Zellweger. (Cititi mai multe pe Mediafax.ro)

Despre Anthonyy Minghella…

Mighella a suferit o interventie chirurgicala la nivelul gatului, la spitalul Charing Cross. Operatia a decurs bine, dar, in aceasta dimineata, se pare ca regizorul a avut o hemoragie puternica, care i-ar fi provocat moartea.

Mighella s-a aflat recent in Botswana pentru filmarile serialului "The No. 1 Ladies’ Detective Agency”, o adaptare dupa romanul lui Alexander McCall Smith.

Anthony Minghella si-a facut debutul regizoral in 1990 cu pelicula romantica "Truly, Madly, Deeply".

Printre succesele recente se numara si thrillerul "Michael Clayton", nominalizat la Oscar, unde Minghella a fost producator executiv. (Cititi mai multe pe ProCinema.ro)

Ti-au placut filmele regizate de Minghella?

P.S. Trimite urari de martisor prin Free Sms!