Regizorul Bong Joon-ho a confirmat o continuare pentru filmul premiat cu Oscar “Parasite”

De: Loredana Toma / 12.02.2021, 18:02
Regizorul Bong Joon-ho a confirmat o continuare pentru filmul premiat cu Oscar “Parasite”

Regizorul și scenaristul sud-coreean Bong Joon-ho a confirmat că a finalizat scenariul pentru continuarea filmului “Parasite”. Bong Joon-ho începuse deja să scrie două scenarii noi pentru continuarea filmului “Parasite” încă din 2019, când doar spera să câștige premiul Oscar, iar acum a confirmat că unul dintre ele este gata.

Anul trecut, comedia neagră “Parasite” a fost primul lungmetraj în altă limbă decât engleza care a câștigat premiul Oscar pentru cel mai bun film. De asemenea, a primit trofeele pentru cel mai bun regizor, cel mai bun scenariu original și cel mai bun film internațional.

“Mi-am împărțit creierul în două pentru aceste scenarii”

Unul dintre cele două scenarii pentru continuarea “Parasite” este în limba coreeană, acțiunea are loc în Seul și este o îmbinare de elemente de acțiune și groază. Cel de-al doilea scenariu este în limba engleză, acțiunea se petrece parțial în SUA și parțial în Marea Britanie și documentează niște evenimente reale din 2016. Regizorul a declarat că scrierea celor două scenarii îl conduce în două direcții diferite, însă nu a precizat care dintre cele ele este gata.

“Pare că îmi împart creierul în două jumătăți, dreapta și stânga, pentru scrierea acestor scenarii. Unul dintre ele este deja gata”, a precizat Bong în podcastul The Director s Cut, potrivit Screenrant.

Bong Joon Ho este primul regizor sud-coreean care va prezida juriul Festivalului de Film de la Veneția, a cărui a 78-a ediție va avea loc în septembrie. Anul trecut, a fost inclus în lista Time a celor mai influenți 100 de oameni din lume.

CITEȘTE ȘI: Bong Joon Ho este primul regizor sud-coreean care va prezida juriul Festivalului de la Veneția

Foto: Profimedia Images