Regizorul Radu Potcoava boicoteaza premiera filmului sau

Apropo.ro / 29.11.2006, 10:51
Regizorul Radu Potcoava boicoteaza premiera filmului sau
Regizorul Radu Potcoava va boicota premiera lungmetrajului sau de debut, "Happy End", ce va intra în cinematografe vineri, întrucât considera ca producatorii au decis sa lanseze pe piața "un film neterminat din punct de vedere tehnic și artistic". El spune ca firma de

Regizorul Radu Potcoava va boicota premiera lungmetrajului sau de debut, „Happy End”, ce va intra în cinematografe vineri, întrucât considera ca producatorii au decis sa lanseze pe piața „un film neterminat din punct de vedere tehnic și artistic”.

El spune ca firma de producție Paradox Film a decis în 23 octombrie întreruperea ultimelor lucrari de finisare a filmului și lansarea sa în forma de acum, una „necorespunzatoare”.

„Atât eu, cât și echipa de realizatori a acestui film suntem practic obligați de catre Paradox Film sa lansam pe piața un film neterminat, necorespunzator din punct de vedere tehnic și artistic, în concluzie un film care nu ne aparține”, arata regizorul în vârsta de 28 de ani, într-un comunicat citit, marți, într-o conferința de presa.

De cealalta parte, producatorul Marius Th. Barna a declarat pentru MEDIAFAX ca totul este „o comicarie” și ca Paradox Film i-a pus la dispoziție lui Radu Potcoava tot ceea ce a cerut. Barna a aflat în timpul conferinței de presa de nemulțumirile regizorului. „Pâna acum n-a spus nimic”, a adaugat producatorul.

Proiectul „Happy End”, cu un scenariu al debutantului Mihai Fatu, a câștigat concursul Centrului Național al Cinematografiei în 2004 și a primit un credit de 850.000 lei (8,5 miliarde lei vechi). Paradox Film a contribuit la producție cu servicii în valoare de 150.000 lei, conform lui Marius Th. Barna.

Mediafax

Tags: