Reglementari pentru platile electronice

Apropo.ro / 23.07.2004, 11:52
Reglementari pentru platile electronice
Avizele pentru instrumentele de plata electronice, Internet-banking, home-banking sau mobilebanking, pentru bancile care furnizeaza aceste servicii vor fi emise de auditori cu certificare internaționala. Pîna în prezent, avizele erau eliberate de Ministerul Comunicațiilor

Avizele pentru instrumentele de plata electronice, Internet-banking, home-banking sau mobilebanking, pentru bancile care furnizeaza aceste servicii vor fi emise de auditori cu certificare internaționala.

Pîna în prezent, avizele erau eliberate de Ministerul Comunicațiilor și Tehnologiei Informației (MCTI) și ofereau garanția utilizarii de catre banci a unor soluții informatice care asigurau cerințe minime de securitate referitoare la confidențialitatea utilizatorilor, pastrarea secretului bancar, împiedicarea și monitorizarea accesului neautorizat în sistem. Avizele erau valabile timp de tei luni.

Potrivit ordinului, auditorul trebuie sa dețina o certificare internaționala, prin care sa dovedeasca cunoștințele în domeniul securitații informatice.

Documentația se depune în perioada 1 aprilie – 30 iunie a fiecarui an și trebuie sa conțina opinia de audit asupra planului de securitate și a soluției informatice prin intermediul careia este oferit instrumentul de plata.

Avizul eliberat este valabil pîna la data de 1 aprilie a anului urmator.

Mediafax Business/ IT