Regretele lui Copos

Apropo.ro / 21.11.2001, 00:54
Regretele lui Copos
Fotbal intern: "Ne asumam riscurile" Fotbal extern: Noaptea generalilor Alte sporturi: Calatorie in catuse George Copos, a declarat, marți, în cadrul unei conferințe de presa, ca regreta gestul facut de echipa giuleșteana la Brașov și ca își


Fotbal intern: „Ne asumam riscurile”

Fotbal extern: Noaptea generalilor

Alte sporturi: Calatorie in catuse


George Copos, a declarat, marți, în cadrul unei conferințe de presa, ca regreta gestul facut de echipa giuleșteana la Brașov și ca își cere scuze fața de spectatori și de telespectatori.

„Ceea ce s-a întîmplat la Brașov a fost un gest regretabil și îmi cer scuze publicului și telespectatorilor, dar a fost un ultim strigat de alarma la campania dusa împotriva echipei Rapid și a neregulilor din fotbalul românesc. Maniera de arbitraj de la ultimele trei deplasari ale Rapidului, la Craiova, la Pitești și la Brașov, a determinat pierderea a șase puncte și a locului întîi”, a spus Copos.

Copos a spus ca Sandu e cea mai potrivita persoana sa conduca fotbalul românesc și sa califice echipa naționala la Campionatul European din 2004. „Nu este intenția noastra de a destabiliza LPF sau FRF, organizații, de altfel, de neclintit. Este nevoie de o noua atitudine a sa pentru a elimina corupția”, a spus Copos.

Patronul gruparii feroviare a spus ca între o eroare umana de arbitraj, cum au fost cele de la meciul Rapid – Steaua, cînd asistentul Tudor Constantinescu a anulat eronat un gol formației oaspete, sau de la partida Farul – Rapid, cînd tușierul Alexandru Nicolae a semnalizat greșit la un gol marcat de gazde, și o maniera de arbitraj ostila cum a fost împotriva giuleștenilor la Pitești și Brașov, este diferența.

„La Bistrița, am amenințat la pauza ca ne vom retrage de pe teren din cauza arbitrajului. Viteazul Nicolae Grigorescu (n.r. – președintele Comisiei Centrale a Arbitrilor) nu poate gestiona arbitrajul românesc pentru ca, probabil, este condus de altcineva. Am trimis scrisori închise și deschise fara nici un efect. Fotbalul românesc nu este decît expresia întregii vieți sociale. Noi nu am cerut FRF decît ca ierarhiile sa fie stabilite pe teren”, a declarat Copos.

Constantin Zotta, vicepreședintele FC Rapid, a declarat ca încearca redresarea echipei din punct de vedere moral și pentru a nu mai fi dezavantajata. „Ne gîndim cum sa reconectam echipa înaintea ultimelor doua etape ale turului. Vom face memorii la LPF și la FRF, apoi la UEFA și la FIFA. Vom trage un semnal de alarma. Nu dorim decît sa fim lasați sa jucam. Noi nu sîntem împotriva FRF și a LPF”, a spus fostul arbitru.

Secretarul general al FC Rapid, Cristian Costache, a precizat ca declarația lui Mircea Sandu ca George Copos ar fi recurs la manevre și a încercat sa-și puna arbitrii la unele meciuri ale echipei Rapid îl descalifica pe președintele FRF.

„Aceasta declarație îl descalifica, deoarece nu el a gestionat acest sistem? Pentru declarația lui Dumitru Dragomir (n.r. – președintele LPF) ca reprezentanți ai Rapidului au stins lumina la meciul cu PSG, disputat pe stadionul Giulești, nu s-a sesizat nici una din comisiile ligii pentru a-l sancționa”, a spus Costache.

Cristian Costache a mai spus ca se fac presiuni ca formația giuleșteana sa fie aspru sancționata pentru comportamentul de la Brașov. „Noi dorim ca în cazul de la Brașov sa fim judecați cu aceeași masuri cu care au fost judecați cei de la Rocar, anul trecut, dupa meciul de acasa cu FC Argeș, cînd au folosit formația de tineret. Regulamentul spunea ca trebuiau retrogradați în eșalonul inferior și penalizați cu minimum șase puncte, ceea ce nu s-a întîmplat”, a declarat Costache.

„Noi, investitorii reali din fotbal sîntem creatori de locuri de munca, de valoare adaugata și ne întrebam ce creator e Mircea Sandu, care a gestionat aceasta generație de aur a fotbalului românesc? Care este meritul lui la aceasta investiție? Numai Dinamo, Steaua și Rapid au adus la bugetul FRF patru milioane de dolari.

Dupa ce s-a întîmplat în cazul lui Tiberiu Ghioane, caz unic pe plan mondial, cînd un jucator a fost transferat cu acte false, pe doar 250.000 de dolari, am decis sa nu ma mai implic. Am datoria morala sa duc echipa Rapid în acest campionat, apoi ce va fi vom mai vedea”, a declarat George Copos, care a adaugat ca Mircea Sandu are dreptate cînd spune ca nu are ce cauta într-n fotbal gestionat de Romel, Sandel, etc.

Mircea Sandu a spus, marți, ca el da socoteala pentru banii cheltuiți de FRF numai la Adunarile Generale ale forului, nu și lui Copos. „Nu i-am spus lui Coposel. Am și eu niște antecedente în fotbal, dînsul abia este la început”, a spus Sandu.

La conferința de presa au mai participat și președintele Clubului Aristrocratic Rapid, Mihai Pîrvu, și actorul Florian Pittiș, membru fondator al aceluiași club. „Gestul Rapidului a fost unul de Don Quijote. Cineva a stigat regele e gol”, a spus Pittiș.
Sursa:www.mediafax.ro