Regula pe litoral: „Nu e voie cu cearsaful intre sezlonguri!”

De: Marian Andrei / 30.07.2009, 17:00
Regula pe litoral:
Doi turisti din Galati au fost izgoniti de pe o plaja din Mamaia pentru ca si-au asezat prosopul intre sezlonguri

Turistii care merg in Mamaia si indraznesc sa-si aseze cearsaful sau prosopul intr-o zona a plajei in care se inchiriaza sezlonguri sunt anuntati de agentii de paza ca "nu e bine ce fac" si chiar ca exista o lege care le interzice acest lucru.

Doi turisti din Galati au fost injurati si izgoniti de-a dreptul de pe o plaja din Mamaia, doar pentru ca si-au asezat prosopul intre sezlonguri. Desi exista un afis prin care turistiii sunt anuntati ca accesul este liber si neconditionat, fiind interzisa doar amplasarea altor sezlonguri sau umbrele, responsabilii plajei au fost foarte deranjati de acest lucru si nu au fost impresionati nici macar de prezenta agentilor de ordine. Mai mult, se pare ca unul dintre turisti a fost amendat, pentru tulburarea linistii publice.

Explicatia pare simpla: cei care ofera spre inchiriat sezlongurile ocupa locuri cat mai aproape de apa. Probabil se tem ca nu vor avea prea multi clienti, daca acestia vad ca alti turisti beneficiaza gratis de o pozitie convenabila pe plaja.

Turistii ar trebui sa stie ca atat hotelierii, care au plajele aferente hotelurilor, cat si cei care au castigat o licitatie pentru administrarea unei portiuni de plaja pot actiona ca proprietari atat timp cat au un contract valabil. 

Pe plaja publica nu ai voie cu cearceaful de pe tare.ro

Turisti injurati si izgoniti de pe o plaja din Mamaia! Prosopul e de vina

Â