Regula „safety car”-ului si a intrarii la boxe a fost schimbata (Prosport)

Apropo.ro / 29.01.2009, 11:24
Regula „safety car
Pilotii vor fi anuntati cand pot intra la standuri, scrie Prosport.

Cum anul trecut numeroase curse de Formula 1 au fost perturbate de aparitia pe circuit a masinii de securitate – au aparut probleme caci standurile erau inchise pana cand toate masinile se grupau in spatele safety-car-ului -, oficialii Federatiei Internationale de Automobilism (FIA) au decis sa schimbe regula. Mai ales ca unii piloti erau nevoiti sa o incalce pentru ca altfel ar fi ramas fara benzina…

„Aceasta regula, introdusa in 2007, a fost proasta, asa ca noi vom reveni la ceea ce era valabil in 2006. Singura diferenta este ca vom impune un timp minim inainte de a le permite pilotilor sa mearga la boxe. Va fi transmis un mesaj catre fiecare. Vom vedea unde se afla pilotii pe circuit si vom stabili timpul minim in care ei pot intra la standuri. Ei vor fi nevoiti sa respecte acest timp, care va fi afisat pe volanul lor”, a explicat Charlie Whiting, delegat tehnic al FIA. A fost nevoie ca regula sa fie schimbata pentru a se evita situatia in care toti pilotii ar fi intrat in acelasi timp la boxe dupa aparitia masinii de securitate.
Scepticii sustin ca noua regula nu ii va impiedica pe cei cu benzina putina sa incalce timpul prescris de comisarii de cursa si ca vor mai exista penalizari din acest motiv.

Mai multe detalii despre noua regula din Formula 1, pe Prosport.ro.


Sursa foto: Prosport