Reguli noi pentru juraţi, în cel de-al şaselea sezon Chefi la cuţite

De: Alexandra Necsoiu / 15.10.2018, 11:33
Reguli noi pentru juraţi, în cel de-al şaselea sezon Chefi la cuţite
Un nou sezon al celei mai iubite emisiuni culinare ce are premiera pe 29 şi 30 octombrie, pe Antena 1, începe cu noi reguli de luptă pentru cei trei juraţi. Până în acest moment, perioada jurizărilor pe nevăzute era pentru chefi un prilej de a se bucura de o atmosferă relaxată, care se risipea încă din prima confruntare pe echipe, după cum chiar ei au mărturisit. Cu toate acestea, sezonul cu numărul 6 impune o luptă între chefii Bontea, Dumitrescu şi Scărlătescu încă din perioada de audiţii, o luptă a cărei mize poate cântări foarte mult în battle-uri.

Astfel, ca noutate absolutã, în noul sezon al emisiunii cei trei chefi se vor duela în începutul fiecărei zi de audiţii, în cele mai delicioase preparate, pentru a primi o serie de avantaje. Cele 12 amulete ce aşteaptă să fie adjudecate, le vor fi de folos în confruntările pe echipe, căci atuurile sunt printre cele mai diferite: de la a-şi folosi mâinile 5 minute pe parcursul unei probe, la a bloca concurenţi din echipele adverse pentru o perioadă determinată de timp.

Mecanismul este unul simplu. Pentru a obţine amuletele, juraţii vor găti contracronometru în fiecare ediţie de jurizări pe nevăzute. Gina Pistol le va dezvălui la începutul probei miza amuletei puse la bătaie în ziua respectivă, ca mai apoi chefii să fie nevoiţi să-şi lase amprenta culinară pe un preparat, respectând o temă impusă. Ulterior, trioul va trece, la rândul lui, prin emoţiile unui verdict ”la cuţite”, căci de fiecare dată vor fi jurizaţi de către un chef cu renume în sfera gastronomică.

Aşadar, fiecare ediţie de jurizări pe nevăzute va începe cu o luptă pe cinste între Bontea, Dumitrescu şi Scărlătescu, ce se vor duela pentru a obţine un număr cât mai mare de amulete. Aceste avantaje pot fi folosite de fiecare chef în confruntările pe echipe, conform strategiilor, însă nu mai sunt valabile în semifinală şi finală. În momentul în care vor ajunge în bucătăria ”Chefi la cuţite” alături de cele trei echipe alese, chefii vor avea posibilitatea de a-şi utiliza amuletele în orice moment, pe parcursul unei probe din battle, sau chiar şi după ea. Ba chiar mai mult, ei pot utiliza şi mai multe avantaje în aceeaşi confruntare, dacă îşi doresc acest lucru.

Atmosfera tensionată dintre Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu, ce pare să fi dominat fostul sezon, s-a domolit, însă noile reguli din bucătăria ”Chefi la cuţite” par să înteţească spiritul de luptă încă de la începutul show-ului. Cum se vor descurca cei trei juraţi la gătit, dar şi pentru ce avantaje vor lupta aceştia, telespectatorii Antena 1 vor vedea din 29 şi 30 octombrie, de la ora 20:00, într-un nou sezon la cuţite al celui mai spectaculos cooking show.