Rehhagel a refuzat functia de selectioner al Germaniei

Apropo.ro / 12.07.2004, 10:05
Rehhagel a refuzat functia de selectioner al Germaniei
Antrenorul reprezentativei Greciei, Otto Rehhagel, a refuzat sa preia echipa naționala a Germaniei, care a ramas fara selecționer dupa demisia lui Rudi Voller, a anunțat, sîmbata, Federația Germana de Fotbal (DFB).  Rehhagel, în vîrsta de 65 de ani, l-a anunțat de

Antrenorul reprezentativei Greciei, Otto Rehhagel, a refuzat sa preia echipa naționala a Germaniei, care a ramas fara selecționer dupa demisia lui Rudi Voller, a anunțat, sîmbata, Federația Germana de Fotbal (DFB).

 Rehhagel, în vîrsta de 65 de ani, l-a anunțat de decizia sa, prin telefon, pe vicepreședintele DFB, Franz Beckenbauer, explicîndu-i ca dorește sa își duca la bun sfîrșit contractul cu reprezentativa Greciei.

Otto Rehhagel a reușit sa obțina titlul la Euro-2004 alaturi de selecționata Greciei, la conducerea careia intenționeaza sa ramîna pîna în 2006.

Antrenorul german figura printre principalii candidați la preluarea funcției lasate libere de Rudi Voller, care a demisionat pe 24 iunie, dupa eliminarea Germaniei din faza grupelor la Euro-2004.

Refuzul lui Rehhagel intervine la noua zile dupa cel al lui Ottmar Hitzfeld, fostul antrenor al echipei Bayern Munchen.

Federația Elena de Fotbal și-a exprimat satisfacția, sîmbata, pentru raspunsul dat de Rehhagel DFB. „Rehhagel nu este pur și simplu legat prin contract de Federația Greaca, el este, în primul rînd, legat prin cuvînt. Îl cunosc foarte bine și știu ca își respecta cuvîntul”, a declarat președintele Federației Elene, Vassilis Gagatsis.

 Atît oficialii greci, cît și presa sportiva elena, au elogiat, în mai multe rînduri, contribuția considerabila a „regelui Otto” la organizarea defensivei echipei naționale, menționînd „disciplina de fier pe care a impus-o în rîndul jucatorilor”.

Potrivit cotidianului german „Bild”, Federația Elena de Fotbal i-a propus lui Rehhagel un salariu de cinci milioane de euro pîna la Cupa Mondiala din 2006.

Mediafax