Reincepe vanatoarea lui Yeti, Omul Zapezilor

De: Marian Andrei / 04.10.2011, 17:50
Reincepe vanatoarea lui Yeti, Omul Zapezilor
Oameni de stiinta din sase tari s-au reunit la Moscova pentru a pune la cale vanarea unui trib de 30 de Yeti, localizati la circa 5.000 de kilometri de Moscova.

Desi exista foarte multe povesti despre cel cunoscut sub numele de Yeti, Big Foot sau Omul Zapezilor, oamenii de stiinta nu au reusit sa captureze sau sa studieze vreun exemplar.

Una dintre ultimele relatari despre Yeti ii apartine unei batrane de 82 de ani din Siberia, care spune ca l-a vazut de aproape: arata aproape ca un un om, acoperit de o blana gri-maronie, ca un urs. Nu mergea ca un om, ci aproape ca un om. Era inalt, dar nu gigantic. Avea peste 2,10 m. Un pui de Yeti, cred oamenii de stiinta, avand in vedere ca celelalte relatari vorbeau numai despre creaturi mult mai inalte.

Oamenii de stiinta din echipa cred ca acesti Yeti, care pana acum doar au lasat urme in zapada sau au mancat animale de prin ograzi, sunt ultimele exemplare de Neanderthalieni care au ramas pe pamant.

Pentru a-i gasi, expertii americani si cei rusi au anuntat ca vor pune la comun informatiile stranse despre ei, inclusiv cele din timpul Razboiului Rece. Expeditia va porni de la Centrul International de Studii cu Privire la Originea Omului din Tastagol, directorul centrului fiind convins ca circa 30 de Yeti traiesc in zona miniera Kuzbass din regiunea Kemerovo.