Relansare în familie

Apropo.ro / 15.10.2007, 12:08
Relansare în familie
Cu un nou videoclip şi un album regăsit, Paula Seling se relansează cu piese proprii, produse ”în familie”, apariţii live şi... fără prejudecăţi. Prezenţa sa la nunta lui Dan Bursuc, impresarul maneliştilor, a stîrnit multe comentarii răutăcioase prin presă. ”Nu mi-e nici ruşine şi nici nu-mi pare rău că s-a întîmplat aşa”, le răspunde tuturor.

Împreună cu soţul său, Radu Bucura, Paula a pus pe picioare propriul studio de înregistrări: Unicorn Records. Se pare că afacerile în familie merg foarte bine, căci cei doi au pus la punct cel mai recent album semnat Paula Seling. Deşi producţia le-a cam dat emoţii, căci piesele înregistrate dispăruseră din calculator. După încercări de a recupera materialul, doi specialişti în IT au recuperat fişierele, iar Paula şi-a intitulat materialul ”Albumul pierdut”. Prima piesă pe care o promovează, ”Get up now”, a fost compusă chiar de Paula, iar textul se potriveşte de minune cu relansarea artistei: ”Versurile au pornit de la o întîmplare personală, de la faptul că, dorind să public albumul nou cu o anumită casă de discuri, mi s-a spus să cînt muzica ce mi se va da, să renunţ la piesele mele”. Şi, dacă tot vorbim de melodii, majoritatea sînt compuse de Paula. Două dintre ele îi aparţin lui Vicky, colegul de la clape, iar una dintre ele este o preluare de la Jackson Five. Artista se bucură de sprijinul soţului atît în studio cît şi pe scenă, căci Radu cîntă la tobe. ”Aşa că putem considera că facem de fiecare dată cînd avem spectacol. Afacerile merg bine, studioul produce şi albumul nou este cel mai bun de pînă acum”. În timpul liber, cei doi se plimbă cu bicicletele, gătesc, fac curăţenie sau ies la grătar cu prietenii.

Doar live!
Împreună cu formaţia sa, Paula a decis ca toate apariţiile sale în emisiuni sau la spectacole să fie live. ”Apărem la orice televiziune, doar dacă ni se permite să cîntăm live. La multe emisiuni, sîntem primiţi cu drag. Se întîmplă însă, în locuri unde te aştepţi mai puţin, să întîlnim şi oameni cărora nu le convine faptul că am recurs la folosirea exclusivă a sonorizării noastre pentru apariţiile televizate”, explică Paula. Obişnuiţi să o ascultăm pe artistă interpretînd un anumit gen, vom descoperi pe noul album o infuzie de stiluri: pop-rock, funk, soul, r’n’b, pop, fusion şi soft jazz.

”Am învăţat să nu spun niciodată”
Considerată de mulţi a fi un artist de elită, presa a ”taxat” destul de dur prezenţa sa la nunta lui Dan Bursuc, un cunoscut impresar în lumea maneliştilor. ”Am învăţat să nu spun . Cred că muzica pe care o faci trebuie să o cînţi tuturor, indiferent de rasă, convingeri, culoare politică sau cultură. Mă bucur că s-a discutat atît de mult. Nu mi-e nici ruşine şi nici nu-mi pare rău că s-a întîmplat aşa. Mai mult decît atît, nu m-am îmbogăţit cu ocazia asta şi nici nu asta am urmărit, cred că e limpede. M-a bucurat, pur şi simplu, faptul că nişte oameni, care cîntă un gen muzical atît de îndepărtat faţă de al meu, şi-au dorit să le cînt muzica mea”. De altfel, Paula a comentat îndelung prezenţa sa la nunta lui Bursuc pe propriul site, www.paulaseling.ro, şi a răspuns tuturor întrebărilor.

Paula a fost una dintre vedetele invitate să cînte alături de trupa Iris, la concertul aniversar de 30 de ani. ”Melodia este o piesă enigmatică şi a fost compusă special pentru mine. A fost un mare eveniment şi sînt mîndră că am fost aleasă să cînt în acest spectacol, iar piesa respectivă a fost inclusă şi pe albumul aniversar ”, declară artista.

Top personal
1. Sting – Fields of Gold
2. Sade – No ordinary love
3. Annie Lennox – Why
4. Bruce Springsteen – Streets of Philadelphia
5. Metallica – Nothing else matters