Religia la BAC, un posibil experiment pe elevi

De: Marian Andrei / 02.09.2009, 11:17
Religia la BAC, un posibil experiment pe elevi
Arhiepiscopia Romano-Catolica de Bucuresti propune ca Religia sa fie disciplina de bacalaureat

Intr-o scrisoare deschisa adresata ministrului Educatiei, Arhiepiscopia Romano-Catolica de Bucuresti (ARCB), prin Inalt Preasfintitul Ioan Robu, Arhiepiscop si Mitropolit de Bucuresti, isi exprima preocuparea pentru faptul ca, pana in prezent, reprezentantii cultelor religioase recunoscute oficial de catre stat nu au fost invitati la dezbaterile privind viitoarele legi ale educatiei.

Arhiepiscopul prezinta in document propunerile Bisericii Romano-Catolice referitoare la educatia religioasa in scoala: disciplina Religie sa faca parte din trunchiul comun la ciclurile primar, gimnazial, liceal si postliceal, iar in cadrul liceelor teologice si a scolilor confesionale, aceasta sa fie obligatorie pentru toti elevii. In plus, ARCB propune ca religia sa figureze ca disciplina de bacalaureat.

ARCB mai propune ca, la cerere, in situatia in care conducerea scolii nu poate asigura profesori de religie apartinand cultului din care fac parte elevii, acestia pot face dovada studierii religiei proprii, cu atestat din partea cultului caruia ii apartin.

Reprezentantii Ministerului Educatiei continua azi discutiile cu sindicatele pe tema proiectului legilor educatiei, in conditiile in care premierul Boc a anuntat aseara ca isi va asuma raspunderea, in 2 septembrie, pe legea educatiei.

Citeste mai mult despre propunerea Arhiepiscopiei Romano-Catolice de Bucuresti, la Mediafax.

Ai fi de acord ca Religia sa fie disciplina de bacalaureat?