„Remember Florian Pittiș”, pe 18 aprilie în parcul Titan din Capitală

De: Carmen Ulian / 31.03.2015, 12:00
Zoia Alecu, Ducu Bertzi, Nicu Alifantis și Mircea Baniciu se numără printre vedetele care vor participa, pe 18 aprilie, începând cu ora 17.00, la cea de-a treia ediție a evenimentului "Flori pentru suflet - Remember Florian Pittiș" din Parcul Titan din Capitală.

Pe 18 aprilie, muzica și poezia, idealurile și valorile se vor întrepătrunde într-un spectacol emoționant – „Remember Florian Pittiș”, scrie Mediafax.

La eveniment vor participa nume de rezonanță ale scenei românești care au scris istorie în muzică și care sunt indisolubil legate de Florian Pittiș, precum Marius Bațu, Florin Chilian, Zoia Alecu, Mircea Vintilă & Brambura, Ducu Bertzi, Vița de Vie, Nicu Alifantis & Zan, Teo Boar, Vlady Cnejevici și Mircea Baniciu.

Accesul publicului la spectacolul din Parcul Titan este gratuit.

Florian Pittiș s-a născut pe 4 octombrie 1943 și a murit pe 5 august 2007. De-a lungul carierei sale, el a fost Alencon din „Elisabeta I”, de Paul Foster, Alioșka din „Azilul de noapte”, de Maxim Gorki, Edmund și Jamie din „Lungul drum al zilei către noapte”, de Eugene O’Neill, și Ariel din „Furtuna”, de William Shakespeare, toate în regia lui Liviu Ciulei.

De asemenea, a jucat în celebrul „Hamlet”, al lui Alexandru Tocilescu, care a avut premiera în 1985. A regizat el însuși, pe scena Teatrului Bulandra, spectacole precum „Cum se numeau cei patru Beatles”, de Stephen Poljakoff, „Câinele grădinarului”, de Lope de Vega, „Meditațiile Ritei”, de Willy Russel, și „Black & White”, de Keith Waterhouse & Willis Hall.

În 1992, Pittiș a fondat trupa Pasărea Colibri, împreună cu Mircea Baniciu, Mircea Vintilă și Vlady Cnejevici. A rămas în formație până în 2000, când i-a luat locul Marius Bațu. A fost, însă, în permanență, o prezență activă în lumea muzicii, prin emisiuni la radio și televiziune, articole în ziare, prezentări de concerte, colaborări pe diferite discuri.

În 1965, Pittiș a debutat în teatrul radiofonic, în serialul „Cosma”, adaptat după romanul lui Panait Istrati, în regia lui Dan Puican. Au urmat 40 de ani la radio. În 1973, la 13 august, Florian Pittiș a devenit prezentatorul „Clubului Curioșilor”, de la fostul Program 3. În timp, a realizat „Pittiș Show”, iar după ’90, alături de Camelia Stănescu a realizat „Declarație de iubire” la Radio România Cultural. Între 1998 și 2004, acesta a fost directorul Radio 3, România Tineret, care a devenit Radio3net la 1 octombrie 2004.