Remodelarea corporala: obiectivul verii

Apropo.ro / 09.06.2006, 10:39
Remodelarea corporala: obiectivul  verii
Pregatește-te pentru vara, cu tot ce înseamna ea - bluze scurte, fuste mini, decoltee îndraznete si o piele fina. Sofia Vergara, Irasema din telenovela "Acapulco" și fosta iubita a lui Luis Miguel, are un trup bine întreținut. Varsta nu iarta! Trecerea anilor se face

Pregatește-te pentru vara, cu tot ce înseamna ea – bluze scurte, fuste mini, decoltee îndraznete si o piele fina. Sofia Vergara, Irasema din telenovela „Acapulco” și fosta iubita a lui Luis Miguel, are un trup bine întreținut.

Varsta nu iarta! Trecerea anilor se face simțita și la nivelul pielii, epiderma pierzandu-și, în timp, fermitatea și tonusul. Chiar daca pielea corpului este mai puțin sensibila decat cea a feței, deoarece stratul de țesut cornos pe care se afla este mai gros și volumul muscular este mai mare, epiderma tot trebuie îngrijita cu multa grija și perseverența!

Decolteu – atentie, pielea este mai expusa!
Se spune ca anii „se citesc” în Colierul lui Venus. Daca nu acorzi o atenție deosebita epidermei gatului și a decolteului, care este mai sensibila decat cea a corpului, pielea va capata un aspect mototolit, arid, aproape granular. Pentru a întinde cutele, care se formeaza în timp, și pentru a atenua petele, apeleaza la produse speciale de lifting și la peelinguri ușoare cu exfoliante, care au o acțiune blanda. Masajul executat cu regularitate, are, de asemenea o acțiune eficienta.

Cremele-minune
Produsele cu efect de lifting se folosesc începand cu varsta de 30-35 de ani, dar și dupa anumite perioade critice: nașterea, expuneri îndelungate la soare sau urmarea unui regim de slabire. Pentru restabilirea elasticitații pielii, cele mai eficiente produse sunt cele care au în compoziția lor extracte de vegetale și derivați de siliciu. Polimerii de sinteza și proteinele vegetale au efect de întindere imediata. Restructurarea celulara este favorizata de anumite ingrediente precum: vitaminele C și E, retinolul și acizii de fructe.

Poti evita lasarea sanilor
Sanii nu conțin mușchi și, de aceea, este vital sa-ți pastrezi mușchii pectorali în forma. Executa zilnic exerciții de întarire a sanilor și încearca sa menții o poziție a corpului cat mai dreapta. Întotdeauna, dupa ce faci duș, clatește-ți sanii cu un jet de apa rece! Metoda are o acțiune de tonifiere la nivelul epidermei. Eficiente sunt și cuburile de gheața, dar sunt mai greu de suportat.

O piele cu aspect mai ferm
Bronzul creeaza impresia unei siluete mai fine și mai ferme. Poți apela la „ajutorul soarelui”, la „suplinitorul” din saloanele de înfrumusețare – solarul, dar mai ales la produsele autobronzante, care sunt și inofensive, și eficiente.

„Putina burtica” – strica aspectul siluetei
Tot exercițiile fizice sunt „leacul” pentru tonifierea mușchilor lasați. Exerseaza mușchii abdominali de cel puțin 2 ori pe zi. Pentru eliminarea grasimilor și pentru tonifierea pielii este eficient și masajul, executat delicat, prin mișcari circulare, în sensul fusului orar.

Fluctuațiile în greutate duc la lasarea pielii
Pierderea în greutate și pierderea grasimilor nu înseamna același lucru. Dupa ce ai urmat o dieta stricta, nu te poți întoarce brusc la regimul alimentar pe care îl aveai înainte. Vei depune imediat kilogramele la loc și înca ceva în plus, iar jocul cantarului duce la lasarea vizibila a epidermei.

Combate sau mascheaza vergeturile de pe coapse
În privința vergeturilor, cu cat intervii mai rapid, cu atat mai bine, deoarece, prin acțiunea produselor specifice, poți frana procesul de deteriorare a pielii și chiar le poți „șterge” definitiv. Daca nu ai acționat însa la timp, și vergeturile au deja o culoare alb-sidefie, le poți camufla cu autobronzant. Aplica local produsul, înainte de a-l întinde pe tot piciorul. Astfel, timpul mai lung de expunere la acțiunea produsului, pe porțiunea de piele afectata de vergeturi, va șterge diferența de culoare.

Pielea aspra de pe picioare – ameliorata prin tratamente nutritive
În aceasta zona a corpului epiderma conține puține glande sebacee, iar operația repetata de epilare duce la creșterea gradului de deshidratare al pielii. Pentru a avea o piele neteda și fina și pe picioare, trebuie sa faci un tratament de exfoliere, cel puțin o data pe saptamana. Dupa fiecare duș, aplica pe picioare o crema grasa și nutritiva.

Acasa Magazin