Renaşte precum pasărea Phoenix: Staţiunea de pe litoral ce concurează cu Mamaia!

De: Cătălina Matei / 13.07.2016, 13:51
Renaşte precum pasărea Phoenix: Staţiunea de pe litoral ce concurează cu Mamaia!
Vechea staţiune Venus de pe litoralul românesc renaşte încet, dar sigur.

Venus este pe locul doi în clasamentul celor mai căutate destinaţii de pe litoralul românesc. Hotelurile modernizate cu milioane de euro arată acum ca în Occident şi duc staţiunea din sud în cea mai bună perioadă de după Revoluţie.

În ultimii 3 ani, în staţiunea Venus au fost făcute investiţii importante în vechile unităţi de cazare. Hotelierii au preluat construcţiile vechi, erodate de vreme, şi le-au transformat în surse de profit. Astăzi, Venus se află pe al doilea loc în topul staţiunilor de pe litoral, după Mamaia. Într-unul dintre hotelurile aflate chiar pe malul mării, în centrul staţiunii, proprietarii au investit cinci milioane de euro, potrivit Digi 24.

Până anul acesta, Eforie era staţiunea în care mergeau cei mai mulţi turişti, după Mamaia.

„Venusul devansează astfel staţiunea Eforie vorbim de o creştere undeva aproape de aproape 40% a numărului de turişti, vorbim probabil de venituri cu 70-80% mai mari pentru hotelierii din Venus faţă de anul trecut şi asta datorită faptului că au dezvoltat serviciul all incusive”, declară Corina Martin, preşedintele Asociaţiei Lioral Delta Dunării.

Numai anul trecut, 50 de mii de turişti şi-au petrecut vacanţa în staţiunea Venus.