Renault Clio Cup

Apropo.ro / 02.06.2006, 17:44
Renault Clio Cup
Producatorul francez continua traditia inceputa inca din 1964, cu celebrul Gordini R8, Clio-ul Cup, care se vinde foarte bine din 2001 (650 de unitati), primind un succesor bazat pe Clio III. S-a incercat pastrarea calitatilor modelului precedent, dar infuzia de tehnologie noua nu lipseste. În

Producatorul francez continua traditia inceputa inca din 1964, cu celebrul Gordini R8, Clio-ul Cup, care se vinde foarte bine din 2001 (650 de unitati), primind un succesor bazat pe Clio III. S-a incercat pastrarea calitatilor modelului precedent, dar infuzia de tehnologie noua nu lipseste. În masina sunt incorporate foarte multe componente de serie (cum ar fi caroseria, propulsorul, suspensiile, directia si franele – bineinteles adaptate pentru nevoile unei masini de circuit), ceea ce tine pretul final la un nivel decent (29.000 euro) si da ocazia pasionatilor cu bugete mai reduse sa poata alerga in diferite competitii organizate pentru modelul frantuzesc sau, de ce nu, sa aiba o masina pentru un ocazional track day. Pentru a asigura un look destul de agresiv, cum se cade la un astfel de model, masina a primit un spoiler nou si o gura de ventilatie montata pe pavilion.

Motorul (2 litri, 16 supape) a fost dotat cu un nou soft de management, puterea maxima fiind de 205 CP obtinuti la 7.300 rpm, in timp ce valoarea cuplului este de 223 Nm la 5.550 rpm. Fata de modelul de serie castigul este de 5 CP, respectiv 8 Nm. Transmisia este una secventiala, cu sase trepte.

Debutul mezinului va avea loc in competitiile organizate anul acesta in Germania, Italia si Spania, urmand sa inlocuiasca vechiul model in totalitate incepand cu 2007.

Citeste mai mult in ProMotor

Tags: