Renault vrea sa preia uzina Daewoo de la Craiova

Apropo.ro / 09.11.2005, 13:28
Renault vrea sa preia uzina Daewoo de la Craiova
Potrivit unui articol publicat marti in cotidianul francez "La Tribune", preluarea uzinei Daewoo ar avea ca efect cresterea capacitatilor de productie a modelului Logan,. "Avem nevoie de capacitati de productie suplimentare pentru Logan. Analizam posibilitatea cresterii acestor

Potrivit unui articol publicat marti in cotidianul francez „La Tribune”, preluarea uzinei Daewoo ar avea ca efect cresterea capacitatilor de productie a modelului Logan,.

„Avem nevoie de capacitati de productie suplimentare pentru Logan. Analizam posibilitatea cresterii acestor capacitati in Romania, unde dispunem deja de o retea solida de furnizori. In aceasta perspectiva studiem o posibila preluare a uzinei Daewoo”, a declarat pentru „La Tribune” o sursa din interiorul grupului Renault.

Publicatia citata precizeaza ca si guvernul roman doreste sa gaseasca o solutie pentru aceasta uzina, in care grupul Daewoo nu a reusit sa faca investitiile pe care le-a promis.

„La Tribune” dezvaluie ca, in afara grupului Renault, mai sunt interesati de preluare si Ford si General Motors.

Logan, noul model Renault la preturi reduse, este produs in Romania din luna septembrie 2004. Acelasi model este produs si in Rusia din luna aprilie 2005, in Maroc din luna iulie 2005 si in Columbia – din luna august 2005.

In viitor, se preconizeaza productia de autoturisme Logan in Iran, incepand de anul viitor, precum si in India si Brazilia, incepand din 2007.

Tags: